У Горохові – «Хода за свободу»

20 Жовтня 2018, 14:43
У Горохові – «Хода за свободу» 4623
У Горохові – «Хода за свободу»

Активна громадськість міста, трудові колективи та молодь взяли участь у інформаційній акції «Хода за свободу».

Її присвятили Європейському дню боротьби з торгівлею людьми, який відзначали 18 жовтня. Про це повідомляє офіційний сайт Горохівської райдержадміністрації. 

Активісти зібралися на центральній площі міста. Перед присутніми виступив Володимир Тивонюк, заступник начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації, який наголосив, що торгівля людьми відповідно до Кримінального кодексу України визнається злочином.

Способи втягнення людей у процес торгівлі людьми – це використання обману, шахрайства, шантажу, уразливого стану людини, із застосуванням чи погрозою застосування насильства, із використанням службового становища, матеріальної чи іншої залежності від другої особи.

Метою торгівлі жінками може бути насильницький шлюб, примусова праця, використання в домашньому господарстві і промисловому чи сільськогосподарському секторах, народження дитини примусово чи за замовленням, використання в сексуальному бізнесі.

Чоловіків переважно використовують на будівництвах, у промисловості, сільському господарстві, дітей – у жебрацтві, виробництві дитячої порнографії, осіб будь-якої статі і віку – для вилучення і трансплантації органів. Знання хоча б елементарних слів іноземної мови значно полегшить перебування за кордоном.

Працівники Горохівської районної філії Волинського обласного центру зайнятості та районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді підготували пам’ятки, інформаційні брошури про те, як не стати жертвою торгівлі людьми.

Декларацію прав людини і громадянина зачитала Тетяна Бондар, працівниця центральної районної бібліотеки. Потому відбулася хода центральними вулицями міста. 



Фото: Горохівська районна філія Волинського обласного центру зайнятості

Довідка

Європейський день боротьби з торгівлею людьми був започаткований 2007 року Європейським Парламентом як день консолідації діяльності з підвищення рівня обізнаності щодо феномену торгівлі людьми, – особливо жінками та дітьми. Торгівля людьми – це здійснення незаконної угоди, об’єктом якої є людина. Торгівля людьми є одним із найсерйозніших злочинів проти людини, який має, як економічні, так і соціальні, педагогічні, психологічні причини.

 

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром