Горохівчани вшанували пам'ять воїнів-визволителів України

28 Жовтня 2018, 13:09
Горохівчани вшанували воїнів-визволителів України 1913
Горохівчани вшанували воїнів-визволителів України

28 жовтня минає 74 роки з часу визволення України від фашистських загарбників.

У пам'ять про загиблих 26 жовтня горохівчани поклали вінки і квіти до Вічного вогню на Пагорбі Слави.  Про це інформує відділ з питань внутрішньої політики, інформаційної діяльності та технологій апарату райдержадміністрації.

Опісля покладання квітів вшанували хвилиною мовчання пам'ять воїнів-визволителів і всіх полеглих у роки Другої Світової війни.

У церемонії покладання квітів взяли участь керівники району, представники трудових колективів, громадських організацій.





 

Довідка

Влітку і восени 1944 року завершилося визволення території України від німецько-фашистських загарбників. У результаті успішного здійснення Львівсько-Сандомирської, Яссько-Кишинівської, Карпатсько-Ужгородської операцій військами Червоної армії були визволені Львівська, Ізмаїльська області, a також Закарпатська Україна.

28 жовтня 1944 року станні окуповані гітлерівцями території України були визволені радянськими військами. Битва за визволення України, що тривала 680 діб і складалася з ряду великих операцій, у яких брали участь до половини живої сили і бойової техніки всіх діючих радянських Збройних Сил, стала найважливішим етапом на шляху до перемоги над нацистською Німеччиною та її союзниками.

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024