Як фермери з Горохівщини на Закарпатті сир варили

10 Листопада 2018, 14:13
Як фермери з Горохівщини на Закарпатті сир варили 3926
Як фермери з Горохівщини на Закарпатті сир варили

На Закарпатті фермерська делегація із Волині та Рівненщини вивчала досвід вдалих ініціатив сироваріння.

2-4 листопада поточного року відбулась поїздка до Закарпатської та Львівської областей для вивчення досвіду з сироваріння, – інформує Департамент агропромислового розвитку Волинської ОДА.

Доскладу делегації від Горохівського району увійшли  власники ОСГ Ігор Юхимчук, Віктор Бошель, родина Тишко, представник СОК «Степ» Оля Шеремета.

Першу сироварню відвідали в селі Ізкі Міжгірського району Закарпатської області. Ця сироварня розташована на гірському еко-курорті «Ізкі» - в одному з найчистіших регіонів України на відстані 20 кілометрів від закарпатського селища Міжгір'я, біля підніжжя гори Магура. На сироварні виготовляють дев'ять видів сиру із молока овець, кіз та корів, також сири із мішаного молока.

Під час відвідування сироварні для делегантів провели майстер-клас по виготовленню м’якого сиру. Зокрема, учасники долучились до процесу сироваріння.

Поїздка відбулася в рамках проекту «Підтримка впровадження новітніх технологій та європейських стандартів в молокопереробній промисловості у районах Волинської та Рівненської областей шляхом вивчення польської практики виготовлення місцевої продукції» в рамках програми Міністерства закордонних справ Республіки Польща «Польська допомога для розвитку» за підтримки Генерального Консульства Республіки Польща в Луцьку.










 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024