Горохівські депутати хочуть Томосу: звернення до Нафанаїла

27 Листопада 2018, 17:17
Фото ілюстративне 5405
Фото ілюстративне

Депутати Горохівської районної ради звернулися до Керуючого Волинською єпархією Української православної церкви щодо участі в об’єднавчому соборі Православної Церкви в Україні.

Про це йдеться у рішенні Горохівської райради, яке підтримали на позачерговій сесії 27 листопада.

Звернення направлять Керуючому Волинською єпархією Української православної церкви владиці Нафанаїлу.

Далі текст звернення подаємо без змін та доповнень.

Звернення депутатів Горохівської районної ради сьомого скликання до Керуючого Волинською єпархією Української православної церкви щодо участі в об’єднавчому соборі Православної Церкви в Україні

Ми, народні обранці Горохівської районної ради, щиросердечно просимо Вас, Владико Нафанаїле, долучитись до створення Єдиної помісної української православної церкви та взяти участь у майбутньому Всеукраїнському об’єднавчому Соборі.

Враховуючи багатолітні прагнення українського народу мати єдність віри, нації, держави закликаємо Вас відкинути всі непорозуміння, мужньо прийняти відповідальне та історичне рішення якнайшвидшого об’єднання українського православ'я в єдину Помісну Православну Церкву.

Повернімо народу його могутній і нескорений дух. «Укріпіть руки, що ослабли, і коліна, які дрижать. Скажіть боязливим душею: будьте тверді, не бійтесь, ось Бог наш, Він прийде і спасе вас» (Іс. 35: 3-4).

Українці сьогодні здобувають Незалежність своєї Держави, виборюючи її кров’ю, - станьмо, і ми разом, пліч-о-пліч, в боротьбі за Незалежність і єдність нашого Православ’я.

Створення автокефальної Православної Церкви в Україні зміцнить єдність українського суспільства, сприятиме миру, свободі та процвітанню Української держави.

Сподіваємось і віримо, що Ви мудрий і справедливий Владико, не відмовите у благословенні і довгоочікуваному благодіянні створити Помісну Православну Церкву в Україні.

Рішення райради
Рішення райради

Звернення депутатів
Звернення депутатів

Поіменне голосування
Поіменне голосування

1
Поіменне голосування
Поіменне голосування

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024