Як у Горохівському районі поліція співпрацює з ромами

12 Грудня 2018, 11:21
Євген Сіладі 4026
Євген Сіладі

Поліцейські співпрацюють із представниками ромської громади, зокрема, неурядовими громадськими організаціями «Терне-Рома» та «Роми Волині».

Дільничні офіцери поліції роз’яснюють ромам їх права, пояснюють батькам обов’язки із забезпечення належних умов проживання, навчання та виховання дітей. Також працюють і над правовим захистом освіти. Про це повідомляють на сторінці волинської поліції у Facebook.

Загалом на території Волинської області проживає понад дві тисячі осіб ромської національної меншини. Найчисельніші громади ромів мешкають у Луцькому, Ковельському, Ківецівському та Горохівському районах.

«Наразі ситуація стабілізована. У районі немає злочинів, вчинених щодо нацменшин, як і немає злочинів, вчинених представниками вищевказаних етнічних груп», – розповідає про ситуацію в Горохівському районі начальник сектору превенції Горохівського ВП ГУНП у Волинській області Петро Олексюк.

У свою чергу Євген Сіладі, голова ромської громади Горохівщини, каже, що співпрацю з поліцією налагодили у всіх сферах – ідентифікації особи, розшуку людей, вирішеннях конфліктів на національному та побутовому підгрунті.

«Спілкуємось з поліцією, звертаємось за допомогою. За останні шість років на Волині, зокрема і в Горохівському районі ставлення до ромів стало толерантним», – каже Євген Сіладі.

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024