На Горохівщині знаходиться 50 нелегальних сміттєзвалищ

23 Грудня 2018, 14:00
2084 Джерело: фото ілюстративне

На території Горохівського району знаходиться близько 50 сміттєзвалищ, жодне з яких не паспортизоване та не має оформленого права на користування земельними ділянками. Загальна площа, яка знаходиться під сміттєзвалищами становить 35,5 га.

У разі неврегулювання даного питання можливе притягнення органів місцевого самоврядування, юридичних та фізичних осіб  до адміністративної відповідальності зі штрафом у розмірі від 20 до 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, – інформує сайт Горохівської РДА.

Задля врегулювання питання за кошти місцевого бюджету Горохівська міська рада розробила проект землеустрою по відведенню земельної ділянки площею 3 га під будівництво полігону ТПВ, яка знаходиться на території Цегівської сільської ради за межами населеного пункту та перебуває у державній власності.

Проект будівництва полігону місткістю 236,14 тис.м3 передбачає сортування та утилізацію сміття і обслуговування міста Горохова, селища Мар’янівки, села Цегова та навколишніх населених пунктів. Проект полігону відповідає Європейським вимогам.

Ділянка під полігон твердих побутових відходів (ТПВ) знаходиться на місці колишнього виробленого кар’єру по видобутку крейди. Виробничо-технологічна зона включає в себе облаштування майданчика для складування ТПВ та майданчика для розміщення ґрунтового резерву.

Для захисту території полігону від затоплення поверхневими водами передбачається влаштування напірної канави. По дну і укосах чаші складування ТПВ проектом передбачено влаштування протифільтраційного екрану з 2-х шарів поліетиленової плівки. Відведення  фільтраційних стоків передбачено на очисні споруди, які передбачені проектом. По периметру території полігону передбачено влаштування огорожі.

Крім цього буде проведено озеленення території посадкою трав’яних газонів, саджанців ялини та декоративних кущів, а також створення захисної лінії з ряду дерев.  

З метою втілення проекту «Будівництво полігону ТПВ в місті Горохові Волинської області» Волинська ОДА підготувала та подала пакет документів до Кабінету Міністрів України щодо виділення коштів державного фонду регіонального розвитку.

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024