Цікаві факти про Оксану Гронович – чемпіонку світу з пауерліфтингу родом з Горохівщини

01 Січня 2019, 19:20
Оксана Гронович 7749
Оксана Гронович

1 січня святкує день народження наша землячка Оксана Гронович – чемпіонка світу з класичного пауерліфтингу.

Район.Горохів вітає спортсменку і бажає здійснення усіх заповітних мрій!

Ми підготували для вас короткі цікаві факти про Оксану Гронович та її найкращі цитати.

Біографічна довідка

Оксана Гронович родом із села Ярівка. Народилася 1 січня 1994 року. Закінчила школу у селі Вільхівка Горохівського району.

У Луцьк приїхала на навчання і лишилася жити. Закінчила магістратуру біологічного факультету Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

Зараз Оксана – член команди Волині з пауерліфтингу «Volyn Strength» та тренерка у спортзалі «Інтер Атлетика» у Луцьку.

2

Займатися пауерліфтингом ніколи не планувала

Оксана почала займатися пауерліфтингом у вересні 2015 року. Але до того навіть не думала про це, адже поставила ціль лише вдосконалити фігуру.

У спортзалі познайомилася з заслуженим тренером України з пауерліфтингу Олегом Хом'яком, який запропонував дівчині спробувати себе в цьому виді спорту.

Досягнення

  • Майстер спорту України міжнародного класу;
  • чемпіонка України з пауерліфтингу;
  • рекордсменка України зі станової тяги;
  • чемпіонка Європи та світу з пауерліфтингу серед юніорів 2017;
  • чемпіонка Європи з жиму лежачи серед юніорів 2017.

Хобі – манікюр

У вільний час від тренувань Оксана Гронович працює майстром манікюру. Це хобі, яке стало роботою. Орендує невеличкий кабінет та має своїх постійних клієнтів. Каже, що робити красивий манікюр їй подобалось з дитинства, тому для неї щастя, що зараз вона може заробляти цим на життя. 

Цитати

«Повинен бути режим у всьому. Тренування, сон, відпочинок, харчування. Без фанатизму, звичайно, але регулярно і у власне задоволення».

«Потрібно знайти свою справу. Ту, від якої реально кайфуєш. Не від результату, який вона приносить (це приємний бонус), а від самого процесу. Для мене це пауерліфтинг. Як і у всіх людей, бувають моменти, коли хочеться повалятися на дивані, наїстися всього-всього досхочу... Просто робити «нічого». Саме тоді згадую просто одне речення: «Ти працюєш на себе і обманюєш ти теж себе».

«Я пишаюся тим, що я зробила себе, і маю можливість своїм результатом представляти нашу Україну. Коли ти виходиш на цей п’єдестал, на першу сходинку, ти розгортаєш прапор України і починає грати Гімн. Це неперевершені відчуття, заради цього варто боротись».

«В кожного своє поняття жіночності. Я себе почуваю комфортно. Напевно, потрібно питати у моїх знайомих чи друзів, наскільки я жіночна. Працюю я майстром з манікюру. Також розпочала тренерську діяльність. Манікюром почала займатись ще зі школи. Мені подобалась ця сфера. Спорт моїй роботі не зважає. Мене часто запитують, чи в мене руки не трясуться від навантажень у спортзалі. Якщо не йти на роботу одразу після тренування, то ні».

1

Читайте також: Спортсменка з Ярівки знову виборола золото на Чемпіонаті України

 

Використані джерела: ВолиньPost, КовельPost, соцмережі.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024