Горохівська первинка отримала авто від Світового банку

03 Січня 2019, 15:27
Горохівська первинка отримала авто від Світового банку 2328
Горохівська первинка отримала авто від Світового банку

Легкові автомобілі марки Peugeot 301, закуплені за кошти співфінансування Субпроекту Світового банку, передали на місця. Горохівська первинка також отримала авто.

Вручення відбулося сьогодні, 3 січня, – повідомляють у прес-службі Волинської ОДА.

Захід відбувся на базі КЗ «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катостроф».

«Те, що сьогодні зроблено по субпроекту «Вдосконалення медичної допомоги хворим із хворобами системи кровообігу у Волинській області», важко переоцінити. Та й ви самі брали участь у відкритті ангіографів, іншої потужної техніки, в організації робочих місць для лікарів ЗПСЛ, у впровадженні медичної картки пацієнта, у багатьох інших кроках, які вже зроблені і про які мріяв та діяв Президент України Петро Порошенко. Його активно у цьому підтримує уряд, а ми все робимо на місцях із певними корективами», – звернувся до присутніх голова Волинської обласної державної адміністрації Олександр Савченко.

23 машини для перевезення медичного персоналу, лікарських засобів та медичного обладнання придбали за кошти співфінансування Субпроекту «Вдосконалення медичної допомоги хворим з хворобами системи кровообігу у Волинській області» через систему «Прозоро», витративши на це 8, 26 мільйонів гривень (з ПДВ). Тож вартість одного автомобіля (з ПДВ) становить 359 тисяч гривень.

Савченко ж нагадав, що видача авто була трохи призупинена, бо «дехто з надто активних членів суспільства, не довівши жодним чином свою спроможність діяти на благо інших, звинуватив управління у певних зловживаннях». У відповідь на це роз’яснили, довели і навіть показали певну економію.

«І взагалі – по проекту Світового банку в нас у кожному тендері є великі економії, не 5-10 гривень, а мільйони. І все ми правильно робимо», – зазначив він й уточнив, що нинішнє вручення завдяки таким діям влади вже не мало «авторитетних» критиків.

Читайте також: Змінилася вартість деяких послуг у луцькому ЦНАПі

За словами очільника краю, ці машини не вирішують усіх проблем, тож у 2019-му будуть нові закупівлі (з ухилом на підвищену прохідність) та вручення.

Окремо Савченко зупинився на тому, які ще роботи будуть виконані у рамках субпроекту на Волині, зазначивши, що у 2019-му мають бути завершені ремонт і реконструкція об’єктів під амбулаторії загальної практики – сімейної медицини, закуплені меблі та оснащення відповідно до табеля, придбане нове вартісне обладнання для закладів вторинного і третинного рівня та ті ж таки авто.

Відповідно до розподілу, затвердженого головою Волинської ОДА Олександром Савченком, легковики отримали 18 центрів первинної медико-санітарної допомоги. Зокрема, 3 машини – Ковельський ЦПМСД МТМО, по 2 – КНП «Камінь-Каширський ЦПМСД» Камінь-Каширської районної ради, КНП «Луцький районний ЦПМСД», КП «Маневицький районний ЦПМД».

Ще 14 закладів первинного рівня надання допомоги заберуть по одній машині. Це:

  • КП «Володимир-Волинський ЦПМСД»,
  • КНП «Горохівський ЦПМСД»,
  • КНП «Іваничівський районний ЦПМСД» Іваничівської районної ради,
  • КП «Ківерцівський районний ЦПМСД Ківерцівської районної ради Волинської області»,
  • КНП «Локачинський районний ЦПМСД» Локачинської районної ради,
  • КНП «ЦПМСД Любешівської селищної ради»,
  • КНП «ЦПМСД Любомльської районної ради»,
  • КП «Ратнівський районний ЦПМСД» Ратнівської районної ради,
  • КНП «Рожищенський ЦПМСД» Рожищенської районної ради,
  • КНП «Старовижівський ЦПМСД» Старовижівської районної ради,
  • КНП «ЦПМСД» Турійської районної ради,
  • КНП «Шацька районна лікарня Шацької районної ради»,
  • КНП «Нововолинський ЦПМСД Нововолинської міської ради Волинської області»,
  • КП «Луцький ЦПМД №1».

Начальник управління охорони здоров’я ВОДА Ігор Ващенюк наголосив: є сподівання, що, з врахування проекту Президента по сільській медицині, на Волині повністю вдасться забезпечити заклади первинного рівня надання медичної допомоги необхідними автомобілями.



















 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024