Мерва: громада храму перейшла з УПЦ (МП) до ПЦУ

09 Січня 2019, 18:54
13436 Джерело: фото ілюстративне

Настоятель та прихожани Свято-Різдво-Богородичного храму села Мерви приєдналися до Православної Церкви України.

Отець Павло Кліцук прокоментував «Району.Горохів» рішення громади:

«Думка про перехід у нас з'явилася давно, але ми чекали Томосу від Вселенського Патріарха. Коли 5 січня Томос було підписано, а 6 січня вручено мирополиту Епіфанію, ми після Різдвяної служби зібралися на збори і одноголосно громада проголосувала за перехід до Православної Церкви України. У нас є протокол зборів, усе задокументовано. Я уже написав відповідний лист митрополиту Волинському і Луцькому Михаїлу».

Отець Павло Кліцук
Отець Павло Кліцук

В УПЦ (МП) отця Павла уже встигли заборонити у служінні. Єпископ Нафанаїл по телефону повідомив священику, що він не може звершувати служб і причащатися Христових Таїн. Згодом на сайті єпархії з'явився відповідний указ. Сам отець Павло Кліцук вважає, що після його переходу в ПЦУ рішення архієреїв УПЦ (МП) щодо нього не мають жодної канонічної сили. 

В указі йдеться, зокрема, про те, що настоятелю Свято-Різдво-Богородичного храму села Мерва Горохівського району Павло Кліцук забороняється у священнослужінні без права причастя Святих Христових Таїн через через «ухилення в розкол та грубе порушення присяги священнослужителя». 

У коментарі Інформаційному агентству ВолиньPost прес-секретар Волинської єпархії УПЦ (МП) протоієрей Олег Точинський розповів, що під ухиленням в розкол мають на увазі те, що Павло Кліцук виявив бажання приєднатися до іншої конфесії.  

«Оскільки ПЦУ поки не створена як юридична особа, то я не знаю, куди він хотів приєднатися. Але так, як однією з пов'язуючих ланок з ПЦУ є Київський патріархат, то, напевно, до Київського патріархату. Особисто він заявив, що за богослужіннями молиться за Епіфанія і Нафанаїла. У нас він більше не може звершувати службу», - сказав прес-секретар отець Олег Точинський. 

 

Читайте також: Диякон з Волині отримав заборону у священослужінні за літургію у Туреччині

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024