Священику Івану Сидору дзвонили журналісти-провокатори з Москви

10 Січня 2019, 08:19
Священику Івану Сидору дзвонили журналісти-провокатори з Москви 4857
Священику Івану Сидору дзвонили журналісти-провокатори з Москви

Журналісти радіо «Комсомольська правда» з Москви дзвонили священику з Горохівщини Івану Сидору і під час розмови у прямому ефірі намагалися спровокувати.

Про це Іван Сидор розповів на своїй сторінці у Facebook.

Провокатори зателефонували, щоб нібито взяти коментар з приводу майбутнього Української православної церкви, однак потім посипалися питання на подобі: «Почему презирают русскоговорящих?».

Що з цього вийшло, читайте у дописі Івана Сидора, який подаємо далі без змін.

«Хочу поділитися новим досвідом.

Зателефонували мені сьогодні з радіо «Комсомолська правда» (Москва). Попросили сказати декілька слів про майбутнє автокефальної Української Православної Церкви. Звісно, погодився - бажав, щоб і в Росії почули, що Українська Церква прагне миру, єдності і хороших стосунків з іншими Церквами. З поваги до російськомовної аудиторії, а також, щоб мої слова були зрозумілими для всіх говорив на «общепонятном», російською.

Та замість обіцяного дати мені можливість висловитись про майбутнє Церкви, уже в прямому ефірі почали ставити провокативні питання. Наприклад: «Почему я, русскоговорящая (журналіст - авт.), не могу ввойти помолится в ПЦУ?», «Почему презирают русскоговорящих?», «Почему Филарет Патриарх?», «За что Филарету дали Героя Украины» і навіть таке: «Зачем вам автокефалия? Вы не можете Бога поделить?» та інші...

До слова, спілкуючись зі мною завжди казали «Так называемая Православная Церковь Украины», а мене називали – «так называемый священник ПЦУ». Добре, що хоч за людину живу визнають https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/t4c/1/16/1f642.png?_nc_eui2=AeFz9mTffVKf07UtRwUIVwA4FpF7-hBrmHlxR4Vsb0dZHa53qCAEJ43qvgxgXZ9ZepS_243wg2SU3J07V9n2JRBl2UqEecQxRSFz7NBY2JMkUQ

Коли я відповідав, мене постійно перебивали, коли відповіді були надто переконливими - просили зачекати на лінії, вставляли рекламу. Наприклад на питання «Зачем вам автокефалия?» відповів: «А навіщо Російській Церкві автокефалія? Навіщо Росії незалежність? Навіщо Росії президент? Так само і у нас. Україна така ж сама незалежна країна як і Росія. І Церква в Україні має бути і вже є така ж сама незалежна як в Росії».

Коли прощалися не дали сказати слова, навіть попрощатися, а вчергове вилили чергову порцію власних фантазій про «так называемую ПЦУ».

Дякую, вам, комсомольці за цей досвід. Я вкотре переконався, що країна живе в тотальній брехні, бо самі ж журналісти не можуть виконати найпростійшого - дотримати свого слова». 

Нагадаємо, отець Іван був у складі делегації ПЦУ під час отримання Томосу про автокефалію Української Церкви у Стамбулі. Також легендарний священик, дзвонар з Євромайдану, на Різдво посповідав родину Президента Петра Порошенка

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024