Новоставська громада прийняла рішення перейти до ПЦУ

13 Січня 2019, 12:59
12779

Парафія Різдвобогородичної церкви села Новостав 13 січня провела збори, під час яких прийняли рішення про приєднання парафії до Православної церкви України.

Голосування відбувалося шляхом підняття рук, з присутніх ніхто не висловився проти, лише троє учасників утрималися. Про це Район.Горохів розповіла учасниця зборів, хористка Марія Маслічук.

«Нам не складно було прийняти таке рішення, адже ми давно мріяли про свою канонічну церкву. У нас давно служба відбувається українською мовою, всі требники та інша література, що потрібна для Служби Божої у нас давно є. Перед проведенням зборів ми знали, що люди підтримують наш перехід, адже у свята церковний хор ходив колядувати і ми зібрали підписи парафія», –   розповіла Марія Маслічук.

Настоятель храму отець Віктор Павленко прийняв рішення своєї громади.

«Нам була важлива і думка нашого священика, адже багато років отець Віктор молиться за нас. Дуже не хотіли, щоб у нас був свар у церкві. Все пройшло мирно і радісно», –  додала Марія Маслічук.

Уже найближчим часом громада звернеться до владик УПЦ МП Нафанаїла і ПЦУ Михаїла з повідомленням про рішення громади.

Нагадаємо, на Різдво парафія у селі Мерва першою у Горохівському районі вирішила приєднатися до ПЦУ.

Також, 12 січня до ПЦУ вирішила переходити громада на Старовижівщині, а 13 січня у Красноволі на Маневиччині громада, яка ще у грудні прийняла рішення про перехід не допустила в храм єпископа Нафанаїла

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024