Президент України підтримав мервинського священика, який залишив Московський патріархат

16 Січня 2019, 11:00
Отець Павло Кліцук - у центрі без камилавки 7871 Джерело: фото Сергія Назарука
Отець Павло Кліцук - у центрі без камилавки

На урочистостях з нагоди отримання Томосу, що відбулися 15 грудня у Луцькому соборі Святої Трійці разом із Президентом України Петром Порошенком, почесним Патріархом ПЦУ, Героєм України Філаретом та митрополитом Луцьким і Волинським Михаїлом молився настоятель Свято-Різдво-Богородичного храму села Мерви Горохівського району отець Павло Кліцук. Нагадаємо, громада цього храму перша на Горохівщині нещодавно приєдналася до Православної Церкви України.


Цей крок священика і громади заради розбудови Української Церкви оцінив Президент України Петро Порошенко. Під час служби він мав розмову із отцем Павлом. Священик у коментарі «Району.Горохів» розповів, що розмовляли із  Президентом про особисте: і про участь глави держави в утвердженні Церкви України і про становище парафій, які залишають ряди Московського Патріархату.

Момент розмови Президента і отця Павла видно на відео 5 каналу

«Я, як Президент гарантую, що той, хто прийме рішення залишитися в церкві, що залишається в єдності з російською церквою – це його вибір. Подобається чи не подобається, та його вибір буде захищений. Але я так само гарантую захист кожному (священику – ред.) і кожній парафії, що вирішили приєднатися до нової церкви. І зараз вже дише на Волині 8 парафій висловили готовність приєднатися до нашої церкви. Велика радість! Молодці!», - мовив Петро Порошенко у Луцькому Свято-Троїцькому соборі.

У цей день також отець Павло Кліцук побував у студії Суспільного:Волинь

Читайте також: Тиждень по Томосу: які настрої у волинського духовенства і чому

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024