«УКРОП зарубав гроші на ремонт інтернату і звинуватив у цьому ОДА», –  заступник голови Волинської ОДА

17 Січня 2019, 17:19
«УКРОП зарубав гроші на ремонт інтернату і звинуватив у цьому ОДА», –  заступник голови Волинської ОДА 1773
«УКРОП зарубав гроші на ремонт інтернату і звинуватив у цьому ОДА», –  заступник голови Волинської ОДА

На каналі «Аверс» вийшов сюжет, у якому голову ОДА звинувачують у тому, що він заблокував бюджет області і через це підопічні Горохівського психоневрологічного інтернату потерпають від холоду.

Проте ця інформація – відверта брехня. Заступник голови Волинської ОДА  Денис П'ятигорець опублікував у Facebook допис, у якому розповів, якою насправді є ситуація. 

Далі допис подаємо без змін.

«Я не хотів втручатися, але не вийде залишатися осторонь.

Вчора на волинському телеканалі Аверс, який має тих самих власників, що і партія УКРОП, пройшла інформація про те, що підопічні Горохівського психоневрологічного інтернату потерпають від холоду. Пряма мова: «Однак через те, що голова державної адміністрації заблокував бюджет області, подавши позов до суду, утриманці інтернату і далі житимуть у холодних кімнатах».

А тепер трохи правди.

Правда перша – так, сьогодні триває судова тяганина щодо законності голосування за бюджет Волинської області на 2019 рік. Але в цьому бюджеті немає ні слова про гроші на ремонт Горохівського психоневрологічного інтернату. І це знає голова бюджетної комісії, депутат від УКРОПу Ірина Вахович, яка кілька разів коментувала Бюджет-2019 для видань, що належать її політичному керівництву. Тому писати про те, що судовий позов блокує ремонт – це відверта брехня!

Правда друга – саме ОДА внесла пропозицію про виділення 2,6 млн грн на ремонт Горохівського психоневрологічного інтернату в пропозиціях до розподілу так званої стабілізаційної дотації. І саме представники депутатської більшості в бюджетній комісії на чолі з головою Іриною Вахович відмовились погодити виділення цих коштів на інтернат. Пізніше УКРОПівський сайт «Волинські новини» так прокоментував цю відмову:

«Дійсно – це благі наміри, але не зрозуміло як вони мали втілитися в життя за 9 днів до Нового року, оскільки подання на розподіл дотації надійшло в облраду 22(!) грудня 2018 року. Можливо в області з’явилися «супер» будівельники, які виконають ці роботи за такий стислий термін, або вже хтось тихенько виконав ці роботи і чекає коли йому за подяку чиновники «позолотять ручку».

Невже Ірина Вахович не могла підказати своїм корпоративним виданням, що гроші стабдотації є перехідними і освоювати їх можна не 9 днів, а весь 2019 рік?

Тобто маємо наступне – УКРОП зарубав гроші на ремонт інтернату, через кілька днів визнав це, а ще через кілька днів звинуватив в цьому ОДА.

А тепер звертаюсь до Ірина Вахович. В нашу першу зустріч Ви сказали мені, що для Вас головне правда. Що Ви заради правди можете піти проти партії, якщо будете не згодні з партійним рішенням. Цікаво, Ви тепер вийдете з партії? Чи вибачитесь за колег? Чи просто промовчите? Вибір за Вами, Ірино Михайлівно!»

Читайте також: На Горохівський психоневрологічний інтернат виділили 2,6 мільйона гривень, а потім забрали

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024