У Кутрові зібрали підписи за перехід громади місцевого храму до ПЦУ

21 Січня 2019, 13:10
Свято-Георгіївський храм у Кутрові 3369
Свято-Георгіївський храм у Кутрові

Після засідання парафіяльних зборів, що відбулося 19 січня у Свято-Георгіївському храмі села Кутрів, жителі села зібрали підписи за перехід до Православної Церкви України.

Про це «Району.Горохів» повідомив один з ініціаторів переходу, місцевий житель Сергій Бойко.

«На зборах у храмі було лише 80 чоловік, тому ми вирішили піти по селі і зібрати підписи. Із 330 жителів села 296 висловивлися «за», один був проти, ще 14 людей утрималися, а решта – не голосували», — розповів Сергій Бойко.

 Водночас ситуацію в Кутрові не оминули увагою представники УПЦ (МП):

«Місцеві прихильники ПЦУ (УПЦ КП) вчора провели «збори», проголосувавши про перехід (Свято-Георгіївської громади. – ред.). Однак, на парафії поки що діє священик УПЦ, який не висловив згоду з обраним активістами курсом. Ситуація по суті зависла у повітрі. Хоча у ЗМІ повідомляють про те, що парафія перейшла, однак настоятель громади УПЦ поки що знаходиться є правомочним, та нікуди не перейшов (і не збирається)» – прокоментував ситуацію у Берестечку на своїй сторінці у мережі Facebook прес-секретар Волинської єпархії УПЦ (МП) отець Олег Точинський.

Допис Олега Точинського
Допис Олега Точинського

1
Допис Олега Точинського
Допис Олега Точинського

Допис Олега Точинського
Допис Олега Точинського

 

Водночас, у ЗМІ та соцмережах з'являлася інформація, що настоятель храму утік з села, передавши ключі від храму громаді. Проте місцеві жителі це не підтвердили, адже, за їхніми словами, батюшка 20 січня служив і ходив окроплювати Святою водою будинки. 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024