У Скобелці хочуть зробити ще одні збори щодо переходу церковної громади в ПЦУ

21 Січня 2019, 14:00
У Скобелці хочуть зробити ще одні збори щодо переходу церковної громади в ПЦУ 3529
У Скобелці хочуть зробити ще одні збори щодо переходу церковної громади в ПЦУ

Церковна громада села Скобелка у Горохівському районі вирішила перейти до ПЦУ.

Місцевий Свято-Миколаївський храм перебував під покровом УПЦ МП, йдеться у сюжеті 12 каналу.

На перехід в ПЦУ люди пристали після підписання Томосу Вселенським патріархом Варфоломієм. Під час різдвяних свят віряни зібралии підписи де більшість, а це близько  800 селян, підтримали новостворену українську церкву.

«У нас більше тисячі людей, які мають право голосу, тобто старші 18 років. З них, за моєю інформацією, більше 700 людей висловилися за перехід у Помісну православну церкву. З іншого боку, від священика, теж ходили, але ставили неправильно питання – «чи ви за священика?». А за церкву мови не було. Зараз ситуацію покаже голосування», – прокоментував журналістам ситуацію сільський голова Михайло Цуцман.

Нагадаємо, за нашими даними у Скобелці  зібрали 800 голосів за перехід в ПЦУ, з яких на зборах було 267 осіб, а проти висловилося 35/

«Ми хочемо перейти на українську церкву, тому що ми – українці, ми підтримуємо українські традиції, українську церкву. І  думаю, що більшість з нас через це тут і зібралися. Ми ж живемо в Україні. Чому в Росії немає київського патріархату?» – зазначила в коментарі журналістам жителька села Скобелка Руслана.

Змінити конфесію погодились не всі скобелчани. 35 людей на чолі з настоятелем храму виступили проти. Тож у свято Водохреща мешканці зібрались на подвір’ї церкви, щоб провести остаточні збори.

Втім, процес волевиявлення затримався. Настоятель храму отець Назарій з близько двома десятками парафіян не хотів виходити з церкви та після звершення святкової служби почав правити вечірню. Тим часом, біля храму зібрались сотні людей. Чекаючи отця Назарія, вони колядували.

Читайте також: У Волинській єпархії не визнають, що більшість скобелківської парафії хоче в ПЦУ

У селі хочуть зробити ще одні збори, де розглядатимуть робочі моменти процедури переходу. Проте, люди розуміють, що цей процес легким не буде, адже є  супротив зі сторони настоятеля. Отець Назарій каже, що теж відстоюватиме право служити у храмі для своєї, хоч і невеличкої, близько тридцяти осіб, церковної громади.

Подробиці дивіться на відео.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39