Горохівчани утворили «живий ланцюг єднання»

23 Січня 2019, 09:50
Горохівчани утворили «живий ланцюг єднання» 4213
Горохівчани утворили «живий ланцюг єднання»

Віршами, піснями та «живим ланцюгом єднання» відзначили у Горохові День Соборності України.

Урочистості з нагоди 100-річчя возз’єднання ЗУНР з УНР відбулися 22 січня. Про це повідомляє відділ культури Горохівської райдержадміністрації.

22 січня в актовій залі центральної районної бібліотеки відбувся урочистий вечір з нагоди Дня Соборності України та 100-річчя возз’єднання ЗУНР з УНР «Нам Злуку дарував Господь».

Ведучі – бібліотекарка ЦРБ Тетяна Бондар і учасник АТО, викладач Горохівської музичної школи Богдан Шкорупський – розповіли про історію акту Злуки.

Вірші про Західну та Східну Україну виконали читці, учні ЗОШ № 1 ім. І. Франка Вікторія і Аліна Колесники. Прозвучав Державний Гімн України та інші патріотичні твори у виконанні зразкового аматорського гурту-студії «Кобзарик» РНД «Просвіта» (керівник Любов Мосієвич).

Учасники урочистих зборів під мелодію «Ой, у лузі червона калина» поклали квіти до пам’ятника борцям за волю України. 

Із словом про тернистий шлях Злуки виступила голова райдержадміністрації Юлія Гринчук. Своїми спогадами поділився горохівчанин, учасник «живого ланцюга» 1990 року Олександр Адамчук.

Патріотичні твори звучали у виконанні народної аматорської чоловічої капели РНД «Просвіта» (керівниця Тамара Мельник), солістів Олександра Трачука, Юрія Романюка, Марти Третяк

Ведучі славили трьохсот юнаків, які в січні 1918 року на станції Крути піднялися на захист незалежної української держави, а викладач Горохівської музичної школи Ольга Бойко виконала «Пісню про Крути». 

Вечір закінчився піснею «Вольная воля» у виконанні Лілії Колесник та гурту-студії «Кобзарик». 
Свято доповнила книжкова виставка «Через терни до Злуки», яку підготували працівники центральної районної бібліотеки. 

В урочистостях з нагоди Дня Соборності України взяв участь голова районної ради Тарас Щерблюк, громадськість міста.

Символічно, що саме у день 100-річчя акту Злуки у Горохові організували «живий ланцюг єднання». Його учасники – учні шкіл міста, студенти коледжу, працівники установ та організацій, об’єднавшись за руки, виконали Державний Гімн України.


1



1


1

1

1



1

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024