У Вільхівці творчо співпрацюють працівники культури й школи

24 Січня 2019, 18:00
5018 Джерело: фото Наталії Процюк

Співпраця працівників культури і бібліотеки з освітянами Вільхівки, триває роками. Залучення школярів до участі в дитячих ранках, державних і тематичних святах уже є доброю традицією у цьому партнерстві. Директор Вільхівської ЗОШ І-ІІІ ст. Леонід Мартинюк із заступниками Мирославою Селедець, Галиною Мельничук, вчителькою трудового навчання Тетяною Гронович, вчителькою історії Наталією Процюк, вчителькою молодших класів Катериною Гончарук активно співпрацюють з культпрацівниками.

Учні школи сестрички Ангеліна і Настуся Андрійчуки, Софія і Ангеліна Вавринюки, Іванка Процюк, Аня Бондар, Ліна Кулибко, Сашко Казанцев, Соломійка Трач, Дмитрик Малюх, Даніела Берестюк, Карина Дмитрук, Віталій Юшак є активними учасниками різних дійств, які організовуються працівниками культури і бібліотеки. У святкуванні престольного празнику у Свято-Хрестовоздвиженському храмі «За хліб наш щоденний, за Хрест наш правденний», і до дня Миколая «Святий Миколай, ти до нас завітай», діти також брали участь. Свої творчі таланти проявляють і дошкільнята Віолета Калькова, Аня Вавринюк, Іринка Процюк...

Дружні відносини педагогів та культпрацівників сприяють не тільки вихованню у дітей вміння проявляти себе і показувати свої здібності, комунікувати між однолітками і дорослими, а й обміну досвідом між ними. Така співпраця збагачує інформаційну культуру та високоморальність. Робота з відновлення та збереження народної культури, українських традицій та обрядів, виховання патріотизму – усе це є у приємній творчій роботі працівників культури та вчителів.

Уже стало доброю традицією у працівників культури та аматорів сцени з Новорічно-Різдвяними святами вітати наших освітян. Так і цього року, 14 січня вони завітали до місцевої школи з привітаннями, а також до інших установ та закладів Вільхівки, не оминули працівників тваринницького господарства у селі Ярівка.

Долучилися до організації та проведення літературно-музичного заходу присвяченого Дню Соборності України «Живи та міцній, Українська державо!», працівники культури Людмила Процюк, Раїса Шваєвська, Жанна Філюк та вчителька Галина Мельничук.

Наталія Процюк розповіла про важливі історичні події, про одвічну мрію та прагнення України до єдності, незалежності. На святі демонстрували документальні епізоди присвячені даній темі. Виконувались пісні про Україну: «Україна – це ти», «Одна калина» та ін. Цей захід формує у підростаючого покоління повагу та любов до Батьківщини, національну свідомість, громадянську грамотність, людську гідність, почуття патріотизму.

На літературно-музичному святі брали участь: Анастасія Пилипчук, Надія Прус, Вероніка Майко, Діана Войтович та ін. Учні шостого класу під час заходу мали можливість показати свою вправність, на швидкість скласти карту України з пазлів. Під час свята у постановці учні демонстрували Східну та Західну Україну, їхні спільні та відмінні риси. Дівчата, які уособлювали схід і захід відмінно впорались із своїми ролями. Своєю грою учениці показали присутнім, що сила нашої держави – в єдності українських земель, що Україна – це єдина, неподільна, соборна і незалежна країна, жива і міцна держава.

До Дня Соборності України у бібліотеці-філії організували тематичну поличку «Соборна. Вільна. Неподільна – Україна моя!», яка містить матеріали про нелегкий шлях України до соборності, з якою ознайомилися всі бажаючі.

                                                                                       Руслана ФІЛЮК

Коментарі
17 Червня 2022, 17:50
Не знаю чому можуть навчити дітей у школі, де у заступника директора з виховної роботи власний син шахрай. Це дійсно високе виховання
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024