У Пісках збирають підписи за перехід до Православної церкви України

27 Січня 2019, 19:36
Святогеоргіївська церква у селі Піски 4880
Святогеоргіївська церква у селі Піски

Парафіяльні збори Святогеоргіївського храму відбулися у неділю 27 січня.

87 осіб, які залишилися на зборах одноголосно підтримали перехід до ПЦУ. Про це для Район.Горохів розповів місцевий житель, директор Берестечківського краєзнавчоо музею Олег Дергай, який був присутні на заході.

«Після голосування виріли зробити подворовий обхід і зібрати підписи, адже у селі проживає орієнтовно чотири сотні людей»,  –пояснив Олег Дергай.

Настоятель храму отець Богдан Христинець, який служить на цьому приході, близько 12 років, оголосив прихожанам, що Православної церкви України нема і приблизно з двома десятками прихильників покинули збори.

Нагадаємо, 27 січня про перехід до ПЦУ оголосила громада Свято-Дмитрівського храму села Журавники, рішення якої підтримав настоятель. 

Також цього дня  громада церкви у селі Тельчі Маневийького району провела церковні збори і прийняла рішення про перехід у ПЦУ, де священик відмовився іти з громадою. Так само сталося у селі Садів Луцького району. Натомість у селі Коршів громада перейшла разом з настоятелем. Аналогічного повів себе настоятель Свято-Михайлівської церкви в селі Топилище Іваничівського району.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024