У двох школах Горохівського району тимчасово призупинили навчання

29 Січня 2019, 14:04
2005

За останній тиждень захворюваність гострими респіраторними вірусними інфекціями (ГРВІ) та грипом в області має тенденцію до збільшення кількості випадків і наближається до епідемічного порогу.

Про це інформує Волинський лабораторний центр.

З початку епідемічного сезону понад 84,5 тисяч волинян звернулось за медичною допомогою з приводу ГРВІ та грипу, що перевищує минулорічний рівень. Перехворіло понад 8 % населення області. За даними закладів охорони здоров’я за останній тиждень кількість хворих ГРВІ та грипом зросла на 20% в порівнянні з попереднім і становить 6132 особи проти 5951 минулого тижня.

Ріст захворюваності спричинений збільшенням кількість захворювань серед дитячого населення, 61% серед котрих – школярі.

В цілому, по області захворюваність ГРВІ та грипом нижче епідемічного порогу на 7%, проте зареєстровані локальні перевищення епідемічних порогів: в м. Нововолинську (на 18,6%) та ще в п’яти районах області: Рожищенському (на 35,7%), Турійському (на 17,7%), Шацькому (на 15%), Камінь-Каширському та Любомльському районах (на 9 %).

У зв’язку із ускладненням епідситуації з ГРВІ та грипу в окремих навчально-виховних закладах, відсутністю по хворобі понад 20 % учнів, лікарями-епідеміологами надані рекомендації щодо тимчасового призупинення навчання у загальноосвітніх школах. Так, припинено навчання в 2 школах Горохівського району (села Шклінь, Сенкевичівка), в 6 школах Камінь-Каширському районі (села Осівці, Великий Обзир, Личини, Верхи, Піщане, Нуйно) та в школі с. Височне Ратнівського району. Крім того, закриті усі заклади середньої освіти у м. Нововолинськ (10 шкіл) та 9 закладів дошкільної освіти.

Кількість осіб, що потребувала стаціонарного лікування з приводу ускладненого перебігу хвороби залишається на рівні минулого тижня, проте збільшилась кількість госпіталізованих дітей (63% від загальної кількості проти 54% минулого тижня).

За даними вірусологічної лабораторії обласного лабораторного центру в нинішньому епідемічному сезоні на Волині виявлено циркуляцію вірусів грипу типу А (Н3N2), відсоток позитивних знахідок складає 14,3% від загальної кількості обстежених. Крім того, циркулюють й інші віруси, що спричиняють гострі респіраторні інфекції.

Читайте також: Уляна Супрун розповіла про переваги вакцинації від грипу

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024