Як у Галичанах голосували за приєднання до Православної церкви України

03 Лютого 2019, 18:33
Церква у Галичанах 6999
Церква у Галичанах

Майже чотири сотні парафіян Свято-Петро-Павлівського храму вирішили вийти зі складу УПЦ МП.

Парафіяльні збори у селі Галичани Горохівського району відбулися у неділю 3 лютого.

Напередодні у селі зібрали підписи. Так, 389 галичанців висловилися за ПЦУ, 15 – проти, 5 утрималося. Також у селі проживає 22 протестанти, які участі у голосуванні не брали.

Після недільної служби 3 лютого розпочалися збори. У церкві вибрали голову і секретаря зборів, а саме зібрання провели на церковному подвір’ї, до якого настоятель храму Дмитрій Фенюк приєднатися на захотів. 

«Люди пропонували нашому отцю Дмитрію зборити вибір на користь ПЦУ, адже він у нас на парафії служить 30 років, прийшов молодим, а вже і посивів. Домовилися, що він візьме тиждень на роздуми», – розповіла для Район.Горохів Галичанська сільська голова Надія Харчук

На зборах зареєструвалася 101 особа, 96 проголосували «за», один голос був проти. Ще п’ятеро не голосували, з яких двоє  це настоятель з дружиною. 

Виступити на зборах запросили виступити відомого вихідця зі села, історика, учасника АТО Сергія Годлевського, який розповів присутнім про історію церкви. 

«У мене сьогодні великий день. Я втішений, що земляки прийняли мудре рішення, горджуся своїм рідним селом», – прокоментував події у Галичанах Сергій Годлевський. 

Станом на 3 лютого у Берестечківсьому благочинні з приєднанням до ПЦУ визначилися у селах ПіскиЗеленеГаличаниКутрівНовостав і Мерва.

Стежте за церковними новинами області на Район.in.ua в онлайн-режимі.

Довідково.
Свято-Петро-Павлівський храм УПЦ у селі Галичани Горохівського району, який за власні кошти побудував народний депутат України Сергій Мартиняк. Церкву освятив владика Волинський і Луцький Ніфонт  30 листопада.

Церква збудована за технологією будівництва «без цвяху» з профільованого бруса 200 х155 мм. Висота дзвіниці церкви по хресту - 24 метри. Церква розрахована на 100 прихожан. 

Будувати храм довелося з нуля, тому що 18 березня 2011 року повністю згоріла попередня святиня. Пожежа розпочалася в одному з підсобних приміщень храму. Пожежники загасили вогонь, але він уже повністю знищив церкву. На місці пожежі працювали відповідні служби, адже хоча храм і не був пам’яткою архітектури, але мав доволі поважний вік – його спорудили у 1925 році. 
 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024