На Горохівщині підприємиця «забувала» платити за оренду землі

05 Лютого 2019, 18:03
Фото ілюстративне 2288
Фото ілюстративне

Володимир-Волинська місцева прокуратура звернулася до суду з позовом в інтересах держави в особі Шклинської сільської ради Горохівського району, аби розірвати договори оренди, стягнути з орендарки заборговану орендну плату й повернути громаді земельну ділянку та водний об'єкт вартістю 8 млн. грн.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

Прокурори з'ясували, що, орендуючи земельну ділянку сільськогосподарського призначення площею 3,87 га зі ставком для ведення рибного господарства на території Шклинської сільської ради, підприємиця частенько «забувала» сплачувати орендну плату за землю, а за оренду ставка не платила з 2015 року.

Систематичні порушення орендаркою умов договорів оренди землі та водного об’єкта призводили до втрат місцевого бюджету, відтак є підставою для їх розірвання – вважають у прокуратурі.

Окрім того, у випадку розірвання договорів та повернення орендодавцю земельної ділянки та ставка новий орендар зобов’язаний буде провести нормативно-грошову оцінку земельної ділянки, згідно якої буде встановлено вищий за наявний зараз розмір орендної плати, що призведе до збільшення надходження коштів до місцевого бюджету.

Відтак, у суді прокурори вимагатимуть стягнути з орендарки заборговані за оренду кошти та розірвати договори  оренди земельної ділянки та водного об’єкта й повернути землю зі ставком у власність громади.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024