У Берестечку новостворена громада ПЦУ замінила замки до Собору

05 Лютого 2019, 18:57
Берестечківський собор 7303
Берестечківський собор

Релігійна громада Святотроїцього собору міста Берестечка не дочекалася ключів від настоятеля, тому люди у присутності поліції замінили замки і увійшли до храму.

Парафія офіційно належить до Волинської єпархії ПЦУ від 22 січня 2019 року, коли в Управлінні єпархії надали відповідні документи, а саме протокол зборів і підписи з паспортними даними 732 осіб з голосом «за» і 30 підписами «проти».

Від 20 січня настоятель Собору благочинний Дмитрій Петрущак не проводив богослужінь і не віддавав громаді ключів. Тому 5 лютого громада зібралася на площі перед Собором і проголосувала за відкриття дверей і зробила це у присутності поліції. Про це Район.Горохів розповіла Берестечківська міська голова Валентина Залевська.

«Понад сім десятків людей підписалося під Актом про відкриття Собору. Перед тим люди їздили і до священика, і до старости, але нікого не знайшли. Ми вчинили законним способом, щоб ніхто не мав підстав говорити про силове захоплення храму. Щодо себе особисто я чула дорікання, що я не мала права там бути, як предстваниця влади. Але на посаді міського голови я тільки три роки, а 23 роки я є прихожанкою Собору і маю повне право мати свою думку у цьому питанні», – прокоментувала Валентина Залевська.

Станом на 5 лютого священослужитель у Собор ще не призначений. Нагадаємо, громада неодноразово пропонувала отцю Дмитрію Петрущаку підтримати її рішення і разом приєднатися до Православної церкви України. 

Читайте також: «В Галичанах – друга Паска!» – парафію разом з настоятелем прийняли в ПЦУ. ФОТО

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024