У селі на Горохівщині працює три вчительки

10 Лютого 2019, 12:20
У селі на Горохівщині працює три вчительки 3026
У селі на Горохівщині працює три вчительки

У селі Новостав Горохівському районі початкова школа і дитячий садочок мирно вживаються в одному приміщенні.

Будівля знаходиться у центрі села і навіть узимку привертає погляд своєю ошатністю та порядком на чималому подвір’ї, – пише «Волинь-нова».

Педагогів у цій школі лише троє. Протягом 39 років сотні діточок на її порозі зустрічала й зустрічає з ясною усмішкою відповідальна за керівництво навчальним закладом Ольга Пасічник.

Мудра освітянка про колег розповідає з гордістю, а про школярів, як і годиться закоханій у своє покликання вчительці, з любов’ю, схожою на материнську. Директорка каже, що ще кілька років тому у класах було галасливіше, бо учнів у них навчалося більше тридцяти. Проте бездоріжжя і безробіття не перестають спроваджувати молодь із батьківщини в міста, отож і дітей за партами поменшало вдвічі.

Надія Шайдюк навчає грамотності і чемності новоставську дітвору 32 роки поспіль. Не уявляє себе деінде, бо Новостав – її рідне село. До школи щоранку йде, усвідомлюючи місію бути наставником, від якого у великій мірі залежить завзяття учнів на уроках у середніх і старших  класах. 

Старші педагоги із захопленням розповідають про свою молоду колегу Тетяну Лавренюк.  Казали, що протягом трьох років вона стала улюбленицею учнів і презентувала себе вчителем-новатором, ініціатором і організатором. В один голос доброзичливо вважають, що Лавренюк взірцево опрацювала вимоги Нової української школи й успішно виконує їх на шкільних заняттях.

«Погляньте, як вона гарно облаштувала для своїх учнів клас,  оригінально оформила стенди і підібрала наочність, – педагоги з досвідом у захопленні водночас  від старанності Тетяни Лавренюк і бажання та натхнення молодого фахівця працювати у школі на периферії. Належну данину дяки за сумління в роботі віддали і техпрацівникові Анатолію Шайдюку, бо в  школі та на подвір’ї, як і в кожній хаті, постійно потрібні вмілі чоловічі руки.

Загалом педагогічний, учнівський і батьківський колективи у школі в Новоставі працюють, наче родина, в якої є спільні духовні цінності, хороші традиції і благородна мета – благословити дітей у світ добрими і порядними людьми.

Читайте такожУ школі на Горохівщині відбувся марафон колядок

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024