У Лобачівці священик називає прихильників ПЦУ «грішниками», а церкву – «сатанинською»

16 Лютого 2019, 11:31
5532

Священик села Лобачівка Горохівського району всіляко намагається зашкодити переходу громади до Православної Церкви України. Обзиває своїх прихожан грішниками, просить покаятися та не йти до «сатанинської церкви».

Про це інтернет-видання «Волинь Online» повідомили жителі Лобачівки.

Мешканці села розповіли, що священик свариться з людьми за те, що ті хочуть переходити до ПЦУ.  Вимагав у жінки, яка ходила збирати підписи, аби вона показала, хто підписався за ПЦУ. До слова, жінка вже пенсіонерка та поважна у селі людина, адже пропрацювала багато років вчителькою.

Також за словами місцевих, священик заявив своїм прихожанам, що вони всі грішні та йдуть у сатанинську церкву.

Жінка, яка збирає підписи, розповіла, що після богослужіння священик став сварити її, що вона збирає підписи за «сатанинську церкву», почав просити подивитися ті підписи. Виніс Євангеліє та став з люттю до неї говорити, аби покаялася.

«Я сказала йому, що тих підписів не маю з собою. Забула тільки сказати, що Євангеліє треба брати чистими руками та з чистими думками», – додає жінка.

За словами жінки, більшість у селі підписалося за ПЦУ. Щоправда, збирала вона підписи на звичайні листки, бо бланків отримати від сільського голови так і не змогла.

Інші мешканці додають, що збори будуть цієї неділі, 17 лютого.

Раніше у селі Смолява Горохівського району громада збирала підписи за перехід до Православної Церкви України. Священик, який служить у селі Лобачівка, перестрів жінку та шарпав її через підписи за ПЦУ.

У тій же Смоляві «касир» церкви вирвала підписні листки із рук жінки, що збирала підписи і одразу розірвала на дрібні шматки. Людям довелося починати роботу знову.

Читайте також: Берестечківський благочинний приїздив у церкву села Смолява

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024