Як у Скобелці голосували за перехід парафії у ПЦУ

18 Лютого 2019, 14:55
Як у Скобелці голосували за перехід парафії у ПЦУ 6404
Як у Скобелці голосували за перехід парафії у ПЦУ

На третіх за рахунком зборах у Скобелці 582 людини віддали свої голоси за перехід парафії Свято-Миколаївського храму у Православну церкву України.

Збори відбулися 17 лютого у сільському клубі. Про це Район.Горохів розповів очевидець, місцевий житель Володимир Мороз.

За його словами, паралельно зі зборами йшла служба у церкві. На неї прийшло приблизно 50 людей, прихильників Московського патріархату. Ще близько 20 мужчин стояли на вулиці. Була і патрульна поліція – стежили, аби не було провокацій. На зборах зареєструвалося  582 людини. Зібралися зокрема парафіяни, які підтримують перехід церковної громади у Православну церкву України.

«Запрошували на ці збори і самого настоятеля храму – Назарія Філіповича. Керівник ініціативної групи Анатолій Головчун закликав провести спільні збори. У суботу ввечері троє людей понесли запрошення батюшці. Він відмовився, сказав: «Я не візьму запрошення, ваші збори не є легітимні, бо тільки я маю право проводити збори на території церкви, я на вас в суд подам, ви будете за це відповідати». Тобто звучали такі погрози до людей», – розповідає Володимир.

Не зважаючи на це, збори відбулися і всі присутні проголосували за перехід парафії до ПЦУ.

«Усі 582 людини проголосували за перехід до Православної церкви України. Всі прийшли з паспортами, зареєструвалися, що є прихожанами цієї церкви. Зараз вони ці всі документи будуть передавати на реєстрацію прихожан Скобелківської церкви, щоб в подальшому раз в рік можна було проводити збори і вирішувати питання. Дуже помітно, що деякі люди міняють свою думку. Ті, хто минулого разу були проти переходу до ПЦУ і виступали на попередніх зборах за московську церкву, тепер починають підтримувати українську», – каже очевидець.

До слова, ключі від церкви досі у настоятеля і ніхто поки що не розглядає силового захоплення. Парафіяни чекають офіційної реєстрації.

Читайте також: 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024