Листівки зі Скобелкою продали на європейському інтернет-аукціоні

20 Лютого 2019, 09:02
Листівки зі Скобелкою продали на європейському інтернет-аукціоні 3605
Листівки зі Скобелкою продали на європейському інтернет-аукціоні

На сторінці у Facebook «Горохів – моє місто» горохівчанин-краєзнавець Андрій Кленк опублікував унікальні поштові листівки, видані в 1916 році, з зображенням вулиць і будівель у селі Скобелка, що на Горохівщині.

Про це повідомляє «Волинь-нова».

У короткому авторському дописі йдеться, що малюнок на поштівках – це унікальний витвір Арно Шумана – німецького художника зі світовим іменем, знаменитого книжкового ілюстратора першого мільйонного бестселера Першої світової війни «Прапор Вердена».

 «Майстерність і професійне виконання цих малюнків, безумовно, вимагали багато часу. Це не були звичайні мініатюри в окопах, виконані під час бойових дій. Можливо, живописець був спеціально відкомандирований на фронт як кресляр для документування дій фронту, а, можливо, для видання в подальшому книги про Східний фронт.  Однак про видання такої книги не знайдено жодної згадки, тому можна зробити припущення, що обдарований художник загинув на війні», – розмірковує дописувач.

Із інформації Андрія Кленка, унікальні листівки, фото, малюнки Арно Шумана продали в кінці 2018 року на відомому європейському інтернет-аукціоні. Отож, якою була Скобелка на Горохівщині століття тому, вже споглядає світ.

Малюнки Арно Шумана, зроблені в Скобелці більше ста років тому:




Читайте також: 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024