Жінці з Горішнього, яка перенесла 22 хіміотерапії, потрібна допомога

24 Лютого 2019, 13:28
Оксана Панасюк з дітьми 7709
Оксана Панасюк з дітьми

Оксана Панасюк із села Горішнє Горохівського району з неймовірною силою бореться з важкою хворобою.

Їй 33 роки, у неї сім’я – чоловік Богдан і троє дітей, – пише Волинь-нова.

Біда, як завжди, ввірвалася неочікувано, і вже три роки поспіль відбирає хворобою силу в матері та дружини.

Нині жінка, інвалід І групи, котра після нещодавньої складної операції ледь що може перейти кімнату. Оксана Панасюк бореться з онкозахворюванням.

Непримітна дерев’яна хатина,  в якій мешкає подружжя з діточками, дісталася їм від Оксаниних бабусі Марії і дідуся Михайла Романюків, проте сім’я у ній живе за успадкованим від рідних правилом «Хоч тісненько, зате не в образі».

Непримітна дерев’яна хатина, в якій мешкає родина, дісталася їм від Оксаниних бабусі Марії та дідуся Михайла Романюків, проте сім’я у ній живе за успадкованим від рідних правилом «Хоч тісненько, зате не в образі».

Оксана – третя дитина у батьків Ніни Захарівни і Степана Михайловича,   які подарували життя сімом своїм донечкам (восьме немовля народилося мертвим). Коли дівчині було 12 років, а мама з татом збудували неподалік новий дім, бабуся Марія і дідусь Михайло все частіше залишали маленьку біля себе, мріючи, що вона виросте і догляне їх у старості. Так і сталося. Дівчина була турботливою донькою і внучкою. Такою у свій час на Ратнівщині, батьківщині її мами, побачив її парубок Богдан. Не злякався, що треба буде йти в зяті в далеке від міста чуже село на периферії.

«Відколи захворіла, жодного разу не дорікнув», – розповідає жінка.

Тепер її жіночі руки замінили рученята донечки Даринки. В місяці, коли тато Богдан їде за кордон, щоб заробити гроші на черговий курс лікування для дружини, дівча готує сніданки, обіди, пече хліб, доїть корову, порається біля коня, свиней, кролів…  Поруч неї завжди братики. Меншенький Миколка  смикає худобі в стодолі сіно, старшенький Віталик допомагає діставати з силосної ями відрами жом. Обійшовши таке чимале хазяйство спозарання, школярі миються і йдуть на уроки, Коля залишається маминим помічником. По обіді знову старанно виконує кожен свої не дитячі обов’язки.

«А в Різдвяні свята, як Богдан був удома, разом із малечою готував  всі, які годиться, страви,  спік хліб і зробив такі  смачні голубці, що не кожній господині вдадуться», – тішиться турботою найрідніших Оксана Панасюк.

Метастази від пухлини пішли в легені. Місяць тому у Волинському обласному онкодиспансері Оксані Панасюк зробили вартісну операцію з гінекології, а 8 лютого їй почали вводити  чергові хіміопрепарати.

На найдешевший курс хіміотерапії потрібно 5,5 тисяч гривень, а найдорожчий наразі обійшовся в  11 тисяч гривень. Це без таблеток.

За грошима для боротьби за життя їздять батьки, чоловік  Богдан Адамович, коштами допомагають сестри з родинами, ними, скільки могли, завдяки ініціативі в. о. Горішненського сільського голови Людмили Кушнірук і депутатів сільської ради, допомогли односельчани.

Просити в меценатів сім’я не наважується  зі скромності  і боязні набридати комусь своїми проблемами.

Кошти для допомоги можна перерахувати на картку Ощадбанку №5167490128709293, або за рекізитами: р/р 26208000103325, індент.код 3118114127, МФО 303398. Отримувач Панасюк Оксана Степанівна.

Читайте такожПечихвости: у матері чотирьох дітей згорів будинок

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024