У Мар’янівському благочинні десята парафія почала приєднання до ПЦУ

24 Лютого 2019, 22:02
Урочистості до Дня села у Широкому 6167
Урочистості до Дня села у Широкому

Свято-Покровська громада УПЦ МП села Широке Горохівського району планує приєднатися до Православної церкви України.

Широке стало десятою парафією Мар’янівсько благочиння, які вирішили порвати з Московським патріархатом. Упродовж останнього місяця аналогічне рішення прийняли православні віряни у селах Журавники, Сільце, Мирків, Довгів, Квасів, Брани, Борисковичі, Бужани та Цегів (за інформацією ОДА). 

24 лютого  під час зборів релігійної громади Широкого 57 з 62 присутніх підтримали рішення про зміну підпорядкування, п’ятеро учасників утрималося, а настоятель храму священик Ігор Бондарчук попросив у парафіян часу на роздуми до травня.

Зазначимо, що серед волинського духовенства УПЦ МП є досить поширеною тактика затягувати час з рішенням особистим чи навіть цілої громади «до травня». Наприклад, у сусідньому селі Борочиче, де також піднімали питання переходу у ПЦУ, священику вдалося переконати прихожан відкласти остаточне рішення до травня. Саме тоді має відбутися другий тур президентських виборів. Припускаємо, що священики вичікують як будуть розгортатися політичні процеси в Україні і яким буде їхній вплив на релігійне життя.

24 лютого з приєднанням до ПЦУ також визначилися у ЛобачівціШклині, Бистровиці.

Читайте також: Українські телеканали показали відео стрілянини у Жидичині. ВІДЕО

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024