Віддано служити людям може лише чесний президент Анатолій Гриценко, не залежний від олігархів і корупції

26 Лютого 2019, 16:40
Анатолій Гриценко 1461
Анатолій Гриценко

Представники команди Анатолія Гриценка говорили з волинянами про чесних у владі та чому Президентом має стати порядний кандидат, не пов'язаний з бізнесом і олігархами.

24 лютого з робочими агітаційними візитами на Волині побували представники команди Анатолія Гриценка: громадський діяч Тарас Стецьків відвідав Горохів, кандидат на посаду міністра оборони Іван Апаршин – Володимир-Волинський, заступник керівника центрального виборчого штабу з юридичних питань Микола Катеринчук – Нововолинськ, заступник керівника штабу по роботі з волонтерами Єгор Фірсов – Ковель.

Влада системно по всій країні підкупляє виборців у різні способи

У Нововолинську Микола Катеринчук говорив з людьми про підкупи виборців, які вже здійснює чинна влада. «В Україні система виборів і виборче законодавство давно застаріли. Два мільйони людей у день виборів будуть працювати на дільницях. Одні стежитимуть, щоб не було фальсифікацій, інші намагатимуться сфальсифікувати. Я був на виборах президента у Киргизії. Там голосують відбитками пальців. Результати оголошують через 20 хвилин. Тому потрібно змінювати виборче законодавство і систему, які б унеможливили спотворення волевиявлення народу. І Гриценко це зробить», - запевнив Катеринчук.

За його словами, агітаційний процес супроводжується підкупом виборців, побудовою мереж скупки голосів у масштабах усієї країни. В цей процес активно включається ЦВК. Так, постановою №376 цей орган практично дозволив прямий та непрямий підкуп. Тепер юридичні особи можуть витрачати кошти з виборчого фонду кандидата на оплату робіт агітаторів у вигляді компенсації за послуги зв’язку, проїзд, харчування, проживання.

«До моменту прийняття цієї постанови це вважалось прямим та непрямим підкупом виборців, бо стаття 64 Закону України «Про вибори Президента України» прямо забороняє укладати оплатні договори на проведення передвиборної агітації з виборцями за рахунок коштів виборчого фонду», - зазначив Микола Катеринчук.

Ця ж постанова дозволяє юридичним особам залучати виборців до агітації без укладання з ними цивільно-правових угод або трудових договорів, а юридичні особи звільняються від сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Тобто, ЦВК пропонує порушувати трудове та податкове законодавство.


 

Штаб Гриценка робить ставку на людей, а не олігархів чи проплачені медіа

У Ковелі Єгор Фірсов наголосив, що штаб Гриценка робить ставку на людей – щирих, емоційних, принципових, які готові підтримувати, агітувати, допомагати.

Наймолодший народний депутат України 7-го скликання та народний депутат 8-го скликання поділився своїми спостереженнями щодо міграції української молоді:

«На зустрічі в одному з університетів я запитав: «Хто хоче поїхати з країни?» - піднімають руку майже всі, я вперше таке побачив у Вінницькому університеті, думав, це помилка і перевірив на всіх інших університетах. Майже 90% людей піднімають руку, що вони хочуть виїхати з країни, а це означає, що вони поїдуть з країни».

Фірсов додав, що лише тоді, коли в них з’явиться маленький промінь надії: коли побачать, що міністр або топ-чиновник, який крав, сяде у в’язницю, тоді буде більше шансів, що люди залишиться в Україні.

«Я раджу все ж таки йти на вибори. Я раджу максимально вивчати людей і кандидатів – закликав Фірсов. – Головна мета – обрати саме ту людину, яка не буде грабувати, яка не буде біля себе призначати якихось друзів, кумів, сватів. Ніхто не чув про кума Гриценка, тому що він ніколи не призначав на якісь посади своїх». Спікер додав, що Анатолій Гриценко – це саме та людина, яка поведе країну вперед, це людина, якій він вірить.  

«Ми всі говоримо про війну, міграцію, економіку, але забуваємо, що вже через півтора місяці обраний нами президент зустрічатиметься з лідерами світової політики. І тут мало бути гарним хлопцем, тут необхідно мати фах та уявлення, що відбувається. Дуже важливо відстоювати інтереси України на міжнародному рівні, і до Гриценка є велика увага й повага з боку світових лідерів», – сказав Фірсов.



 

Потрібно обирати не торгівця, а військового і з досвідом

Про історичний момент, коли українці мають реальний шанс отримати чесного президента та, врешті,  перетворитися на сильну, незалежну та соціально відповідальну державу, говорили і у волинському містечку Горохові. Тут виступав представник виборчого штабу Анатолія Гриценка, громадський діяч, екс-депутат Верховної Ради Тарас Стецьків.

Спілкування видалося жвавим і одразу набуло форми діалогу. Насамперед, людей цікавило – навіщо нинішня влада, яка голосно декларувала принципи неухильної боротьби із чиновницьким свавіллям, сама скочується у корупційне багно, прирікаючи громадян на бідність та заробітчанство?

Відповідь виявилася простою: за час незалежності жоден із крадіїв бюджетних коштів не був запроторений за грати на реальний термін! Більше того, відчуваючи непокараність і смак легких грошей, ділки нахабніють й розробляють усе нові і нові схеми виводу гривні собі до кишені. Ні прокуратура, ні СБУ, ні численні антикорупційні відомства країни перешкодити тому не можуть, а все тому, що, за твердженням пана Стецьківа, головний режисер цієї горе-вистави Президент і його оточення. І чим довше гарант зручно сидітиме у своєму золотому кріслі, тим стрімкіше українці наближатимуться до свого безславного фіналу. Тому вибір 31 березня очевидний – лише Анатолій Гриценко.

«У 2014 році ми обрали бізнесмена – торгового складу характеру. Але нині цю помилку потрібно виправити і обрати людину військову, з військовим досвідом, вихованням, освітою», – заявив Стецьків.



 

Правда про 51-шу бригаду восторжествує

Жителі Володимира-Волинського поспілкувалися із керівником Волинської обласної організації партії «Громадянська позиція» Олександром Кралюком та кандидатом на пост міністра оборони Іваном Апаршиним.

Спочатку слово взяв керівник обласної організації та чітко розповів про нинішню ситуацію в країні. Його обурили неправильні кроки влади, тому він переконаний, що дії Гриценка зможуть підняти Україну.

«Невже народу не вистачає тями взяти і проголосувати не за покидька, який на кишеню працює, а взяти нормальну людину?», – запитував Кралюк.

Також додав, що в Україні немає чого красти, тому одні клани відбирають ресурси у інших.

«Гриценко – не людина кланів, тому йому і найтяжче, бо не має за спиною олігархів. Якби було не так, то сьогодні тут була б повна зала, ми б усіх привезли автобусами. Але він не може це зробити», – розповів керівник Волинської обласної організації партії «Громадянська позиція».

Своєю чергою, Іван Апаршин розповів жителям Володимира-Волинського, як 20 років тому познайомився із Анатолієм Гриценком та як почав із ним працювати.

«Ми довго вивчали, що відбувається з боку РФ і прийшли до дуже поганого висновку… Вони готуються не до параду, і ми маємо також готуватися. Сьогоднішня система не гарантує безпеки нашої країни. Але ми маємо чітко розуміти, що людина, яка розуміється на питаннях безпеки й оборони, яка має стратегічне бачення, дипломатичний досвід, яка була міністром, має можливість на 5-10 років вперед ефективно виконувати свої функції», – розповів про Анатолія Гриценка член його команди.

Жителі Володимира-Волинського запитували про ставлення Івана Апаршина до рівня матеріального забезпечення військовослужбовців. На що отримали відповідь: «Грошове забезпечення військовослужбовців насправді підвищене. У бюджеті на 2019 рік є підвищення на 57 %, але структура цього грошового забезпечення збільшена за рахунок премій – додаткових виплат. Ця система не є правильною», – уточнив кандидат на пост міністра оборони.

Запитували волиняни й про фінансування Збройних сил України, про національну поліцію та багато іншого. Однак по-особливому містяни просили повернути добре ім’я 51-бригади.

«Ми будемо з вами знати правду. Це буде зроблено публічно, і ми з вами цю інформацію отримаємо і скажемо: «Ми цю сторінку перегорнули», – підсумував кандидат на пост міністра оборони Іван Апаршин.

І додав: «У 2014 році, коли ми голосували, я думав, що нам вистачить мудрості та усвідомленості зберегти країну, обравши гідного президента, який припинить війну. І сьогодні я б хотів говорити про президента, який зробить так, щоб ми все менше й менше говорили про війну. Для війська має бути гідна зарплата, матеріально-технічне забезпечення, має бути контрактна армія. Усе це в силі зробити Анатолій Гриценко».




За матеріалами прес-служби

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024