Колишній настоятель кутрівської церкви не втримався і на парафії у Хмельницькому

03 Березня 2019, 17:08
Священик Микола Слива на першій службі у Кутрові 5866
Священик Микола Слива на першій службі у Кутрові

Прихожани церкви у селі Хмельницьке Горохівського району розпочали процес переходу у ПЦУ.

Попередньо у селі зібрали підписи, з яких більше як дві третини підтримують припинення приналежності громади до УПЦ МП, а у неділю 3 березня провели церковні збори. Про це Район.Горохів повідомили місцеві жителі.

На зборах 55 парафіян проголосувало «за» приєднання до Православної церкви України. Декілька осіб не брали участі у голосуванні.

Як розповіли редакції жителі Хмельницького, місцевих парафіян обурив той факт, що їм у церкву берестечківський благочинний Дмитро Петрощук привіз священик Миколу Сливу, який декілька тижнів тому служив у селі Кутрів, але відмовився з громадою переходити у ПЦУ.

Читайте також: Настоятель церкви у Кутрові віддав ключі від храму

У них же декілька десятиліть служив протоієрей Дмитро Фенюк, який поєднував служіння на сусідній парафії у селі Галичани. Після того як галичанці вирішили влитися до ПЦУ і отець Дмитро підтримав це рішення, єпископ Нафанаїл видав Фенюку  указ про заборону у служінні, а парафію передали священику Миколі Сливі. Однак, зміну голови громади офіційно ніхто не провів. Про це свідчать дані єдиного реєстру юридичних осіб.

1

Коли люди прийшли до церкви на 10 годину, то священик уже встиг завершити службу і залишив храм. Ключі до церкви є у старости.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024