У Горохівському благочинні ще чотири парафії одною ногою в ПЦУ

03 Березня 2019, 19:08
Свято-Покровський храм у селі Терешківці 8340
Свято-Покровський храм у селі Терешківці

Бажання вийти зі складу УПЦ МП висловили прихожани храмів у селах Ватин,Терешківці, Красів і Звиняче.

Парафіяльні збори у цих громадах відбулися у неділю 3 березня. Подробиці голосування для Район.Горохів розповіли учасники.

У Звинячому голосування проводили у сільському клубі. Усі 170 зареєстрованих учасників одноголосно висловилися «за» приєднання до Православної церкви України. Настоятель храму Сергій Бачинський поки що не відважився підтримати громаду, але парафіяни попросили священика правити у церкві до Великодня. Зборам передував збір підписів і «за» висловилося 485 прихожан.

У сусідньому Красові також відбулися збори у церкві. Усі 73 присутніх одноголосно підтримали перехід парафії до ПЦУ. Всього таке рішення підтримує 156 красівчан. Настоятель протоієрей Володимир Хом’як не захотів підтримати рішення громади і віддав ключі. Він також має невеликі парафії у селі Ниви Губинські і на вулиці Олізарівській села Звиняче (Олізари втратили статус села ще за радянських часів).

Віддав ключі від церкви і настоятель церкви у селі Ватин протоієрей Андрій Марценюк. Там 470 парафіян проголосувало за припинення підпорядкування УПЦ МП.

На зборах у селі Терешківці 66 осіб підтримали зміну підпорядкування їхньої церкви, один був проти і двоє прихожан утрималося. Протоієрея Василя Хомляка люди попросили подумати до офіційного прийняття громади до кліру Волинської єпархії ПЦУ.

Читайте також: Терешківці: селяни моляться у храмі та чотирьох капличках

Нагадаємо, першою у Горохівському благочинні про намір вийти з Московського патріархату заявила громада Скобелки. Згодом аналогічне рішення прийняли парафії у селах Бистровиця, Рачин, Озірці, Ощів, Шлинь. Наразі у редакції нема інформації про настрої православних вірян Горохівського благочиння у селах Мирне,  Марковичі, Михлин, Холонів, Ярівка, Бережанка, Ниви Губинські.

Цього ж дня приєднатися до ПЦУ вирішили у селах Хмельницьке і Пірванче Горохівського району

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024