Три священики з Горохівщини вступили у клір Рівненсько-Волинської єпархії ПЦУ

04 Березня 2019, 18:02
Церква у селі Шклинь 6429 Джерело: Фото Сергія Лавренюка
Церква у селі Шклинь

Настоятелі парафій у селах Шклинь, Брани і Довгів їздили на уадієнцію до  єпископа Рівненського і Сарненського Гавриїла Кризини. 

Зустріч відбулася за участі декана Волинського деканату єпархії митр. прот. Павла Краєвського. Про це йдеться на сторінці Гавриїла Кризини у Facebook. 

«4 березня 2019 р. три волинські парафії з настоятелями покинули Московський Патріархат та були включені до складу Рівненсько-Волинської єпархії Православної Церкви України: Свято-Борисо-Глібська парафія село Шклинь Горохівського р-ну Волинської обл. (настоятель - прот. Олександр Фідрін), Свято-Покровська парафія село Брани Горохівського р-ну Волинської обл. (настоятель - прот. Іван Ізай), 
Свято-Михайлівська парафія село Довгів Горохівського р-ну Волинської обл. (настоятель - прот. Іван Ізай)», – написав єпископ.

1

Рішення про приєднання до ПЦУ у Шклині прийняли 24 лютогоу Бранах – 3 лютого, а у Довгові 28 січня


Нагадаємо, раніше у Рівненсько-Волинської єпархію ПЦУ, яка  до обєдначого собору була єпархією Української автокефальної православної церкви, вступили парафії разом з настоятелями з Антонівки і Борискович Горохівського району. 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024