Все, що треба знати про молодіжну політику у Горохівському районі

06 Березня 2019, 16:41
1859

У Горохівському районі станом на 1 січня 2019 року проживає 14178 молодих осіб, але нема жодної молодіжної організації.

У бюджеті району на 2019 рік закладено 10 тисяч на гривень на виконання програми «Молодь Горохівщини» на 2016-2020 роки. Про це поінформував начальник райвідділу освіти Віктор Білик під час засідання постійної комісії районної ради з питань освіти, культури, спорту, духовного відродження та роботи з молоддю 5 березня.

Так, у Горохівському коледжі ЛНАУ і ПТУ-27 у Берестечку діють студентські ради, які  залучають студентів до громадського життя  закладу, підтримують обдаровану молодь і дбають про довілля.

У районі працює 47 дитячих організацій «Козацька республіка», відбуваються предметні олімпіади, турніри, а учні шкіл поствійно беруть участь у конкурсах «Колосок», «Кенгуру», «Левеня», а команди інтелектуалів  змагаються у турнірі з гри «Що?Де?Коли?».

При будинку дитячої та юнацької творчості міста Берестечка постійно працює агітбригада «Зроби свій вибір на користь здоров’я».

Читайте також«Я не впевнений, чи молоді треба думати про СРСР», – Василь Слапчук. ЦИТАТНИК

У районі щорічно проводять свято до Дня вишиванки, Дня Європи, Дня музею (проводиться конкурс-малюнка, флеш-моб – 2824,00 грн.); заходи до Дня Молоді (проведення конкурсів, спортивних заходів, музичне оформлення свята, відзначення активної молоді – 3000,00 грн.); проводяться конкурси «Срібні дзвіночки», «Яскраві діти України», «Ми за здоровий спосіб життя» (з нагоди Дня боротьби із СНІДом»; заходи до Дня сім’ї; до Дня Святого Миколая (придбано новорічні подарунки для дітей внутрішньо-переміщених, інвалідів).

Щорічно проводять огляд–конкурс таборів відпочинку з денним перебуванням.

«На виконання заходів районної цільової соціальної програми «Молодь Горохівщини» на 2016-2020 роки, РЦСССДМ в рамках проведення заходів з профілактики проведено 101 групових заходів (лекції, бесіди) з питань попередження тютюнокуріння, ВІЛ/СНІДу, збереження репродуктивного здоров’я, планування сім’ї, відповідального батьківства, попередження насильства, протидії торгівлі людьми, якими охоплено 1705 осіб, які проживають на території району», – йдеться у звіті Білика.

Також серед молоді розповсюдили 280 листівок «Ні! Та й годі», 280 листівок «Ми живемо в світі, де є СНІД», 100 буклетів «Чому молоді люди вживають наркотики», 240 буклетів «Обери життя», 230 буклетів «Чи знаєш ти, що таке СНІД?».

Інспектори з ювенальної превенції Горохівського ВП ГУНП у Волинській області спільно з службою у справах дітей райдержадміністрації в районі проводять інформаційно-профілактичну акцію «Відповідальність починається з мене» і лекції  для школярів.

Усім старшокласникам роздають пам’ятки: «Алкоголь не допоможе розв’язати проблеми», «ВІЛ/СНІД запитання і відповіді», «Будь вільний від тютюну».

«У закладах торгівлі та громадського харчування району розміщено попередження про заборону продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім та розповсюджено наліпки інформаційно-профілактичної акції «Відповідальність починається з мене»: «Продають алкоголь неповнолітнім? Телефонуй!», «Повнолітній? Доведи!», – рапортує чиновник.

Раз на два роки відділ культури спільно з відділом освіти, молоді та спорту райдержадміністрації проводить районний фестиваль української патріотичної пісні «Пісенний розмай», де бере участь обдарована талановита молодь (заключний етап проводиться під час проведення Дня Молоді).

Горохівська районна філія Волинського обласного центру зайнятості  займаєтсья працевлаштуванням молоді. Так, за рік провели 94 заходи із залученням 94 осіб щодо вибору певного виду діяльності, 23 заходи із залученням 418 осіб щодо розвитку молодіжного підприємництва, само зайнятості та ефективного просування молодих людей у підприємницькому середовищі, 46 заходів щодо підвищення рівня зайнятості молоді шляхом сприяння її працевлаштуванню, стажуванню на робочих місцях. 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024