Скобелківський священик збирається судитися за церкву з «рейдерами» і «загарбниками»

10 Березня 2019, 19:28
Назарій Філіпович 4217
Назарій Філіпович

У Волинській єпархії УПЦ МП заявили, що держоргани «проігнорували законне волевиявлення релігійної громади, яке підтвердило бажання вірян зберегти юрисдикцію УПЦ».

«Представники ПЦУ захопили Свято-Миколаївський храм УПЦ у селі Скобелка», – так інтерпретують перехід громади до Православної церкви України на сайті єпархії.

«9 березня 2019 року представники УПЦ КП/ПЦУ захопили Свято-Миколаївський храм Української Православної Церкви у селі Скобелка Горохівського району. Напередодні обласна влада здійснила перереєстрацію статуту громади УПЦ на користь новоутвореної організації ПЦУ, обґрунтувавши це кількаразовим проведенням у селі незаконних «зборів громади», – йдеться в офіційному повідомленні.

Попередньо громада намагалась домовитись про те, щоб розділити доступ до майна, наприклад, віряни УПЦ були б не проти того, якби їм залишили дзвіницю, або погодились на почергове використання храму.

«Рейдери їм у цьому відмовили. Більше того, у день, коли до загарбників перейшов храм, вони у силовий спосіб відтиснули кількадесят віруючих УПЦ від приміщення. На всіх дверях замінені замки. Настоятель громади каже, що віряни оспорюватимуть незаконну перереєстрацію в суді», – повідомили у єпархії.

Нагадаємо,зміни до статуту «Свято-Миколаївської громади Української православної церкви» села Скобелка Горохівського району у новій редакції зареєстрували 7 березня. А 9 березня скобелчани замінили замки і приступили до інтентаразизації майна. Під час третіх зборів 582 віряни проголосували за приєднання до ПЦУ, прихильники Московського патріархату, які відвідали збори, участі у голосуванні не брали

Читайте також: Перехід у ПЦУ в Клепачеві: версія Московського патріархату

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024