Мирків зареєструє свою церкву в ПЦУ, а священику дали час подумати

10 Березня 2019, 20:04
4821

«За» проголосувало 74 учасники, двоє – проти, троє – утрималися.

Парафіяльні збори Свято-Михайлівської громади провели у сільському Будинку культури 10 березня.  Про це Район.Горохів повідомив один з ініціаторів зборів, прихожанин храму Роман Юхимчук.

Громада просила настоятеля Михайла Поліщука приєднатися разом до ПЦУ, однак священик поки остаточного рішення не має. Люди погодилися на те, щоб настоятель проводив богослужіння до Великодня. 

Нагадаємо, 18 лютого у Миркові уже відбувалися парафіяльні збори, на яких головував настоятель і просив парафіян час на розудми до 1 травня.

Таким чином, у Мар'янівське благочиння фактично рухнуло. У лоні УПЦ МП поки що залишається Пантелеймонівська церква у смт Мар'янівка, Свято-Зачатіївська церква у селі Ржищів (про позицію тамтешньої громади редакції станом на 10 березня не відомо), та дві церкви села Борочиче, громади яких попередньо вирішили відкласти питання конфесійної приналежності до Великодня. А громади сіл Пірванче, Борисковичі, Брани, Довгів, Бужани, Квасів, Охлопів, Мирків, Сільце, Пильгани, Цегів і Широке вирішили далі бути у єдності з Православною церквою України. 

Довідково. Дерев'яна церква в Миркові згідно різних джерел була зведена коштом парафіян у першій половині XVIII ст. До місцевої парафії належали також села Лемешів і Верхостав. Ґрунтовно ремонтована в 1936 році. По Другій світовій війні була чинною до 1961 року, коли тодішня влада закрила святиню. На зламі 1980-х - 1990-х років після ремонту церкви її наново освятили і відновили богослужіння у 1991 році. Церква, яка є пам'яткою архітектури.
 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024