На замітку горохівчанам: хто може стати «муніципальною нянею»

18 Березня 2019, 14:56
Фото ілюстративне 1785
Фото ілюстративне

Послуга «муніципальна няня» в Україні почала діяти з січня 2019 року, завдяки якій відтепер можна відшкодувати витрати на няню для дитини до трьох років.

Держава здійснює щомісячну адресну компенсаційну виплату матері, батьку або опікуну за послуги догляду за дитиною. Її отримувачі – це батьки (усиновлювачі), опікуни дитини.

Хто може бути муніципальною нянею і куди подавати документи для призначення допомоги, роз’яснив Район.Горохів очільник юстиції Волині Антон Кустик.

Хто може бути «Муніципальною нянею»?

– Будь-хто, хто зареєструвався як фізична особа-підприємець; юридична особа, яка надає послуги догляду за дітьми. Важливо – державні та комунальні заклади дошкільної освіти не можуть бути «Муніципальною нянею».

Варто знати, що допомога призначається у розмірі прожиткового мінімуму для дітей віком до шестирічного віку на термін визначений у договорі. З нового року ця сума становить 1626 гривень. Головне, щоб був укладений договір про здійснення догляду за дитиною до трьох років.

Куди потрібно подати для призначення допомоги?

– Звертатися слід до управління соціального захисту населення за місцем проживання. Отже, підсумуємо – право на отримання нової державної допомоги мають громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які є батьками (усиновлювачами), опікунами дитини віком до трьох років і на законних підставах проживають на території України та уклали у письмовій формі договір про здійснення догляду з муніципальною нянею.

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024