На Горохівщині перевіряли, у яких умовах живуть діти

23 Березня 2019, 14:01
Фото ілюстративне 1491
Фото ілюстративне

На території Скірченської, Ватинської та Пустомитівської сільських рад служба у справах дітей і поліція перевіряли, як доглядають за дітьми, які опинились у складних життєвих обставинах.

Рейд провели 21 березня, повідомляють на сайті Горохівської райдержадміністрації.

Провели профілактичну бесіду із учнями Скірченської ЗОШ І-ІІ ст. на тему «Булінг. Види та відповідальність». Під час рейду перевірили житлово-побутові умови проживання 20 дітей. За результатам обстежень склали відповідні акти, з батьками провели індивідуально-профілактичні бесіди про відповідальність за неналежне виконання батьківських обов’язків з виховання, утримання та розвитку дітей.

Як свідчить практика, постійні рейдові заходи дають позитивні результати. У більшості сімей, побутові умови покращуються. Батьки, знаючи, що перебувають під особливим контролем, відчуваючи, що долею їх дітей постійно цікавляться, стають більш дисциплінованими, борються із алкогольною залежністю, намагаються налагодити побут і зробити все можливе, щоб діти жили в кращих умовах.

Але є сім’ї, де батьки не бажають ставати на шлях виправлення. Служба у справах дітей і поліція вживають всіх можливих передбачених законодавством заходів щодо захисту прав дітей, притягнення винних осіб до адміністративної, кримінальної відповідальності та у крайньому випадку позбавлення батьків батьківських прав.


 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024