Які порушення виборчого законодавства зареєструвала поліція в Горохівському районі

31 Березня 2019, 19:21
Які порушення виборчого законодавства зареєструвала поліція в Горохівському районі 2503
Які порушення виборчого законодавства зареєструвала поліція в Горохівському районі

Станом на 18 годину поліція Волині зареєструвала 31 повідомлення про можливі порушення виборчого законодавства.

Зокрема, в селі Зоряне Ратнівського району в кабінці для голосування виявили мобільний телефон без акумулятора. Надійшло повідомлення про проведення поблизу виборчої дільниці і Ківерцівському районі соцопитування, а на виборчій дільниці у Володимирі-Волинському між членами комісії та виборцем виник конфлікт через підозру фотозйомки під час голосування. Повідомлення про фотозйомку під час голосування зареєстрували і в Луцьку. Також в обласному центрі зареєстрований випадок щодо можливої незаконної агітації виборців, – повідомляють у ГУ НП у Волинській області.

Окрім цього, зареєстровано та перевіряються сім повідомлень про відсутність даних громадян у списках виборців у Ковельському, Ківерцівському, Маневицькому районах і Луцьку.

Станом на 13 годину поліція Волині зареєструвала 15 заяв та повідомлень щодо можливих порушень виборчого законодавства, зокрема, в обласному центрі, місті Нововолинськ та Луцькому, Горохівському, Ковельському, Ківерцівському, Турійському та Маневицькому районах.

Зокрема, одне з них стосується ймовірно підкупу виборців у Луцьку, два повідомлення – про відсутність даних громадян у виборчих списках. Поліція зареєструвала та проводить перевірку інформації щодо можливого перешкоджання роботі однієї із дільничних комісій в місті Нововолинськ адміністрацією установи, де вона розміщена, а також факту голосування громадянина на виборчій дільниці у Луцьку поза межами виборчої кабінки.

На лінію служби «102» поліції надійшло й таке повідомлення: житель села Білосток Луцького району заявив, що на місцевій виборчій дільниці йому не дають можливості проголосувати без паспорта.

Станом на 11 годину в день голосування органи поліції у Волинській області зареєстрували чотири заяви та повідомлення, пов’язанні з виборчим процесом. Зокрема, в Журнал єдиного обліку заяв та повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події внесли відомості щодо ймовірних порушення виборчого законодавства в Горохівському, Ківерцівському, Ковельському та Луцькому районах.

Так, до поліції надійшло повідомлення, що на ранкове засідання дільничної виборчої комісії, яка знаходиться в селі Новостав Горохівського району, не допустили спостерігача громадянської мережі «Опора». Інше повідомлення – від жительки села Прилуцьке Ківерцівського району, котра заявила про відсутність у списках виборців її матері. Також зареєстровано повідомлення, щодо можливих порушень виборчого законодавства на дільницях у селищі Торчин Луцького та селі Доротище Ковельського районів.

За всіма повідомлення поліція проводить перевірку.

Читайте такожВибори на Горохівщині: бракує скриньок і можливе порушення таємниці голосування

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024