«Якщо на Батьківщину нападає ворог, потрібно щось робити», – директор Берестечківського плодоконсервного заводу

08 Квітня 2019, 12:47
3325

Відколи на Сході України почалася війна, директор Берестечківського плодоконсервного заводу Олександр Захарчук  безкорисливо постачає на передову продукцію свого підприємства, безвідмовно допомагає необхідним жителям берестечківської округи, які йдуть відвойовувати територіальну  цілісність держави.

«Кожна людина, якщо на її Батьківщину нападає ворог, зобов’язана щось робити. Не факт, що від мене було б більше користі на війні, якби я бігав з автоматом», – казав в одному з інтерв’ю цей патріот.

Відправляючи на Донбас чергову партію харчів, не рахує банок, ящиків, упаковок, бо переконаний: «Якщо немає можливості воювати самому, можна хоча б допомогти іншому солдатові залишитися живим, нагодувавши і вдягнувши його».  

Цими днями Олександр Захарчук зателефонував до Горохівського військового комісара Віктора Дрозди і сказав, що хоче благодійно передати захисникам тепловізор.  Полковник  Віктор Дрозда, який воював в АТО і з власного досвіду знає, наскільки армії потрібні оптико-електронні прилади, негайно зателефонував командуванню 80-ї  окремої десантно-штурмової бригади, яка однією з перших вирушила на схід боронити країну від російського агресора.  Звідти й чекали її посланців.

Роздивляючись у військкоматі  дуже вартісний прилад, десантники не приховували, що він перевершив їхні очікування: приціл Drone американського виробництва  – один із найсучасніших від бренда ARMASIGHT.  Спеціалісти  кажуть, що йому немає рівних по якості, він виявляє ціль у будь-які години доби і у всіх погодніх умовах. 

Розмовляючи з меценатом Олександром Захарчуком, який віднедавна очолює районну партійну організацію Аграрної партії України, його однопартійцем, головою районної ради Тарасом Щерблюком,  від цих відомих на Волині аграріїв дізналася, що недавно продукцію Берестечківського плодоконсервного заводу  сертифікували прибалти, отож Горохівщина стала  єдиним в Україні постачальником продукції в прибалтійські країни, зокрема, на Даугалпілську кондитерську фабрику.

Смачнющі джеми і повидла, а відтак і згущене молоко, вироблені на Волині, тепер будуть начинкою європейських  смаколиків. Перша солодка партія, відправлена майже  місяць тому, склала 20 тонн.

У день, в який Олександр Захарчук передавав військовим тепловізор, запросив їх оглянути своє підприємство, тож  на передову захисники повернулися автомобілем, вщент завантаженим 32 видами продукції виробництва Берестечківського плодоконсервного заводу.

3

На знімку: директор Берестечківського плодоконсервного заводу Олександр Захарчук, голова районної ради Тарас Щерблюк, Горохівський військовий комісар Віктор Дрозда з військовослужбовцями.

Фото автора

Леся ВЛАШИНЕЦЬ

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39