Як на Горохівщині відзначать річницю перемоги над нацизмом

25 Квітня 2019, 19:48
Оперативна нарада 1904
Оперативна нарада

На Горохівщині будуть презентації книжкових виставок та культурно-мистецькі заходи, присвячені 74-й річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Про це говорили на оперативній нараді у Горохівській райдержадміністрації.

На нараді розглянули питання: «Про хід підготовки до відзначення 74-ої річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні».

Марія Пилипюк, головна спеціалістка відділу культури райдержадміністрації, проінформувала присутніх про те, що працівники культури займаються благоустроєм прилеглих територій, упорядкуванням пам’ятників, могил невідомих солдатів.

Аматори району візьмуть участь в обласних урочистостях з нагоди Дня Перемоги. Вокальний ансамбль клубу за інтересами «Барви осені» РНД «Просвіта» -  в обласному фестивалі вокально-хорового мистецтва, виконавців розмовного жанру ветеранів війни і праці, національно-визвольних змагань, присвяченому 74-й річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, в с. Липини Луцького району.

4-9 травня у бібліотечних закладах району проведуть: презентації книжкових виставок «В книжковій пам’яті миттєвості війни», «Війна в серцях, у пам’яті і книгах», діятимуть книжкові викладки «Гіркої пам’яті ковток». У центральній районній бібліотеці відбудеться презентація книжкової викладки «Роки війни – століття пам’яті».

У всіх клубних установах району пройдуть культурно-мистецькі заходи, а саме: тематичні вечори «Україна - мати нині пригортає ніжно своїх воїнів-синів», «Їх подвигу не буде забуття», «Пам’ятаємо. Перемагаємо...», «Ніхто не забутий, ніщо не забуто», літературно - музичні композиції «Війною палала рідна земля», «І на роки, і на віки мир на землі оберігайте», патріотичні години «Будь славен день святої Перемоги», «Велика шана і любов захисникам України», «Поклонімось великим цим рокам», «І пам’ять про війну нам душу обпікає», «Свято миру, свободи і весни», «Безсмертна велич Перемоги», години пам’яті «Війна пройшла, а пам’ять залишилась», «Сльозами скроплена земля» та ін.

У районному народному історичному музеї експонуються виставки «У століттях будуть пам’ятати їхні славні імена», «Вони захищали цілісність та незалежність нашої держави», в історичному музеї м. Берестечка - виставка, присвячена героям Другої світової війни, учасникам Української Повстанської Армії «Війна в серцях і пам’яті».

У місті Горохові, на Пагорбі Слави, 8 травня планується проведення Дня пам’яті і примирення, а саме, панахида, мітинг-реквієм «У святому мовчанні над вічним вогнем схиляється наша Вітчизна», покладання квітів до обеліску, пам’ятників, могил, Стели Пам’яті.

Учасниками зразкового аматорського гурту - студії «Кобзарик» буде проведена мистецька акція «Маки пам’яті».

У кінотеатрі «Волинь» міста Горохова демонструватимуть документальні та художні фільми з історії Другої світової війни «Залізна сотня», «В бій ідуть одні старики» та ін.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024