Горохівський район може відійти до Луцького медичного округу

23 Жовтня 2016, 18:03
1168

Лікарняні заклади Волині планують закріпити за медичними округами.

На Волині пропонують створити чотири госпітальні округи: Луцький (місто Луцьк, Горохівський, Ківерцівський, Луцький, Рожищенський райони), Ковельський (Ковельський, Турійський, Любомльський, Ратнівський, Старовижівський, Шацький райони), Нововолинський (місто Нововолинськ, Володимир-Волинський, Іваничівський, Локачинський райони) та Камінь-Каширський (Камінь-Каширський, Любешівський та Маневицький райони), - про це пише ІА Волинські новини.

Разом із тим, лікарі вже висловлюють стурбованість. Наприклад, чому Камінь-Каширська лікарня має бути центром, а не, приміром, Маневицька, яка розташована біля траси та до якої ліпший доїзд. Медики побоюються, що центри госпітальних округів матимуть ліпше фінансування та оснащення.

Окрім цього, створюючи госпітальні округи, треба враховувати реальну завантаженість установ. Наскільки відповідає статистика заповнення ліжко-місць реальним справам – нині під питанням.

Як і, власне, остаточне рішення щодо того, якими будуть округи. Адже навіть самі критерії, на основі яких відбувався поділ, – поки що на обговоренні.

Тож попри те, що запрацювати госпітальні округи в Україні мають із 1 січня 2017 року, у втілення таких планів міністерства віриться неохоче. Та й у відомстві відбулися зміни керівництва і очевидно, що Уляна Супрун, яка нині його очолює, має власний погляд на концепцію. Тим паче, що медична реформа має відбуватися в тандемі з адміністративною.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39