Бережанка: школяр витяг з води літнього чоловіка

24 Травня 2019, 15:57
3245

Поблизу села Бережанка на Горохівщині дев’ятикласник допомагав виводити з затопленої місцевості худобу, а потім витягнув із води і односельчанина-пенсіонера.

Пригода сталася у травні, – повідомляє прес-служба У ДСНС у Волинській області.

Селян, які випасали худобу в долині біля села Бережанка Горохівського району, зненацька застала велика злива. Потоки води з узвишшя почали сходити в низовину – у долині місцями рівень води сягнув півтора метра. Місцевість, де паслися корови й коні, за лічені хвилини  затопило водою, тож господарі застали безпомічну худобу по шию у воді.

Люди кинулися рятувати  тварин.  Серед усіх небайдужих був і учень 9 класу Бережанківського закладу загальної середньої освіти І-ІІ ступенів Олексій Захарчук. Хлопець, не задумуючись, кинувся в воду разом із декількома дорослими. На рівні з усіма він допомагав виводити перелякану худобу із води.

Якоїсь миті підліток помітив, що сильний потік води збив з ніг його односельчанина – 67-річного Олександра Захарчука, інваліда з дитинства. Дідусь намагався піднятися, але не зміг – замулене дно не дозволяло літньому чоловікові рухатись.

Олексій кинувся до літнього чоловіка, подолав кілька десятків метрів по коліна у холодній воді, віднайшов у собі сили підвести важкого промоклого чоловіка та допоміг йому подолати шлях до узвишшя, чим і врятував йому життя.


 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024