У Горохові провели рейд із легалізації ринку праці

01 Червня 2019, 15:19
2904

Одним із пріоритетних завдань органів виконавчої влади Горохівщини залишається вирішення проблеми нелегальної зайнятості.

Для виконання цього завдання в РДА активно працює рейдова робоча група з питань легалізації заробітної плати та зайнятості населення, - йдеться на сайті райдержадміністрації.

Як повідомляється, з початку року членами рейдової робочої групи постійно проводиться відповідна робота з суб’єктами господарської діяльності та найманими працівниками щодо порядку використання найманої праці відповідно до вимог чинного трудового законодавства та щодо соціальних ризиків для громадян, які не легалізують свою зайнятість та отримують заробітну плату неофіційно.

29 травня робоча група на чолі із заступником голови райдержадміністрації Андрієм Розтокою здійснила рейд-перевірку використання найманої праці підприємцями міста, які займаються торгівлею.

У ході проведеної інформаційно-роз’яснювальної роботи та співбесід виявляється, що багато роботодавців не володіють інформацією щодо змін у трудовому законодавстві. Під час спілкування члени робочої групи звертали увагу на дотримання роботодавцями законодавства про працю, запровадження нового мінімального розміру заробітної плати з  1 січня 2019 року, дотримання безпечних умов гігієни праці, правильного відображення праці найманих працівників у звітності.       

У підсумку членами робочої групи прийняли рішення продовжити рейди – перевірки з метою проведення роз’яснювальної роботи серед роботодавців по дотриманню трудового законодавства, нарахування заробітної плати не нижче мінімального розміру, легалізації зайнятості населення, правильного відображення роботи працівників у звітності.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024