На Горохівщині відбувся Фестиваль фізкультури та військово-патріотичного виховання учнівської молоді

05 Червня 2019, 18:21
2065

5 червня відбувся фестиваль фізичної культури та військово-патріотичного виховання школярів Горохівщини.

Фестиваль має на меті формування здорового способу життя, підвищення соціальної активності і зміцнення здоров’я учнівської молоді, поліпшення національно-патріотичного виховання школярів загальноосвітніх навчальних закладів, - йдеться на сайті Горохівської РДА.

Основними завданнями яких є, відродження національних традицій та культурної спадщини українського народу, підвищення рівня фізичної підготовленості та збільшення рухової активності школярів, формування стійких мотивацій до самостійних занять фізичною культурою і спортом.

Розпочалося дійство з урочистого маршу на Горохівському стадіоні «Колос»  у якому взяли участь 21 команди шкіл Горохівського району. Із вітальним словом до юних козачат звернулася Юлія Гринчук голова райдержадміністрації.

«Такі спортивні змагання як «Козацький гарт» вдало поєднують виховання учнів здорового способу життя, формування всебічно розвинутої особистості в дусі відродження національних традицій. Нехай переможе найкращий!», - зазначила очільниця.

Міцного здоров’я, козацького завзяття і бути справжніми захисниками Вітчизни побажали учасникам Роман Карпюк, Тарас Щерблюк, голова районної ради, Віктор Білик, начальник відділу освіти, молоді та спорту. Привітали учасників фестивалю й діти дитячо-юнацької творчості міста Горохова.

Програма спортивних змагань потребувала витривалості та спритності, адже вона складаласяз з представлення навчального закладу, де усі були в українських костюмах та атрибутиці, співали пісні; човникового бігу; стрибків у довжину з місця та через скакалку; перетягуванні канату.

І діти, і дорослі затамувавши подих спостерігали за козаками, які продемонстрували свою витривалість, силу, кмітливість. Під час змагань учасники занурилися в атмосферу козацтва і випробували себе.

Вітаємо козаків зі святом, і бажаємо міцного козацького здоров’я, незламної волі до перемоги та патріотичного духу, який допоможе долати будь-які перешкоди!




1

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024