Волинський депутат вважає, що винні в отруєнні бджіл мають платити мільйонні штрафи

20 Червня 2019, 13:26
Мертві бджоли 1994 Джерело: Фотоілюстрація
Мертві бджоли

Депутат Волинської облради Юрій Ройко хоче звернутися до прем’єр-міністра України з вимогою посилити контроль над питанням отруєння бджіл.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Юрій Ройко розповів, що разом із братом він тримає пасіку. Окрім лісів та лугів пасіку оточують сільгоспугіддя. 

«Ми з братом тримаємо невеличку пасіку. Окрім лісів та лугів пасіку оточують сільгоспугіддя. Дяка Богу, хазяйнують на полях нормальні хлопці - кожного разу вони попереджають нас про хімічну обробку посівів. Завжди можна знайти взаєморозуміння між людьми та взаємоповагу до справи, якою вони займаються! Але! Знову тривожні звістки. Знову від хімікатів, якими обробляють посіви, труяться бджоли, страждають люди! Минулого року по всій Україні внаслідок обробки полів неякісними хімікатами стався масовий мор бджіл . Загинуло близько 4000(!!) бджолосімей, в т. ч. понад 450 - на Волині», - пише пан Юрій.

«Вважаю нагальним і як депутат обласної ради буду ініціювати на сесії звернення Волиньради до прем’єр-міністра України з вимогою посилити контроль за обігом неякісних хімікатів, зупинити їх контрабанду, внести зміни до адміністративного кодексу, щоб штраф за отруєння неякісними хімікатами становив мінімум 1-2 млн грн, а також ввести жорстку кримінальну відповідальність за це», - додає депутат. 

ЧИТАТИ ТАКОЖ:  Масова загибель бджіл: Держпродспоживслужба провела роз'яснювальну роботу з горохівськими орендаторами

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024