У Горохові збудують футбольне поле зі штучним покриттям

26 Червня 2019, 15:21
Фото ілюстративне 4362
Фото ілюстративне

Незабаром в області здадуть в експлуатацію три нових футбольних поля із штучним покриттям. Побудовані вони за державні та кошти з місцевих бюджетів із співфінансуванням на рівні не менше ніж 50 %.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Зокрема, мова йде про футбольні поля зі штучним покриттям в с. Павлівка Іваничівського району, в с. Дубове Ковельського району та смт Шацьк, де будівельні роботи вже на стадії завершення. Тож на території загальноосвітніх закладів згаданих населених пунктів незабаром запрацюють нові футбольні поля розміром 42х22 м. Середня вартість кожного об’єкта 1,5 млн грн.

Ще два до кінця року зведуть у с. Липини Луцького району та м. Горохів. Нині там тривають підготовчі роботи.

Нагадаємо, що це стало можливим завдяки державній бюджетній програмі «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям у регіонах України», відповідно до якої кожна область отримує на це кошти. Слід зазначити, що розподіл бюджетних коштів в розрізі регіонів здійснюється пропорційно чисельності населення у віці від 0 до 17 років, яке проживає у відповідному регіоні.

Спрямовують їх на реалізацію проектів будівництва (нове будівництво, реконструкція, капітальний ремонт), у тому числі виготовлення проектної документації футбольних полів (майданчиків, стадіонів) із штучним покриттям у регіонах України, насамперед проектів, розміщених на території, що належить до опорних закладів освіти чи дитячо-юнацьких спортивних шкіл, та які передбачають співфінансування з місцевих бюджетів на рівні не менше ніж 50 % загального обсягу фінансування проекту.

Довідково: У 2017 році в рамках бюджетної програми «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям у регіонах України» вже було профінансовано 298 регіональних проектів на суму 243,8 млн грн. Зокрема, на Волині побудували 6 футбольних полів зі штучним покриттям, на що із Державного бюджету спрямували 4 млн 497 тис. грн. Таку ж суму виділили також із місцевих бюджетів.

Читайте також: 

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром