У Берестечку зібралися сільські голови, щоб поговорити про обєднання

08 Листопада 2016, 09:55
1801 Джерело: gorokhiv-rayrada.gov.ua

У будинку культури Берестечка відбулася нарада щодо створення на базі цього містечка об'єднаної територіальної громади.

Учасниками цього заходу були Берестечківський міський голова, Перемильський, Лобачівський, Горішненський, Смолявський, Мервинський і Пісківський сільські голови, тобто лідери громад, які можуть бути потенційними учасниками майбутнього об'єднання, а також місцеві депутати, директори шкіл, медики, підприємці, - йдеться на сайті Горохівської районної ради.

У нараді також брали участь голова районної ради Тарас Щерблюк заступник голови районної ради Віталій Клемба і начальник фінансового управління райдержадміністрації Валентина Ковальчук.

Розпочинаючи роботу цього зібрання, голова районної ради Тарас Щерблюк зазначив, що процес об'єднання територіальних громад є неминучим й варто його розпочати уже зараз, ніж потім "пасти задніх". Валентина Ковальчук, начальник фінансового управління, надала інформацію щодо формування бюджету можливої Берестечківської об'єднаної територіальної громади. Пролунало чимало виступів від сільських голів, місцевих підприємців, депутатів, й в усіх них звучала теза про те, що об'єднуватися потрібно, проте варто усе добре продумати й обрахувати, обгрунтувати доцільність та переваги цього процесу перед місцевими жителями. Не в одному виступі було підняте питання подальшого функціонування Берестечківської лікарні, яка сьогодні переживає далеко не найкращі свої часи. Цей медичний заклад є важливим як для самого Берестечка, так і для навколишніх сіл, й саме, як сказав Тарас Щерблюк, майбутній об'єднаній територіальній громаді й варто вирішувати долю лікарні, яка поки що має статус районної.
















 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39