Поховали благочинного Горохівського округу

08 Листопада 2016, 10:14
2654 Джерело: volyn.church.ua

Відспівали благочинного протоієрея Олександра у храмі Різдва Христового у Горохові, де він служив останні роки свого земного життя, - про це йдеться на сайті Волинської єпархії УПЦ.

Він служив Господу  і людям у дуже багатьох храмах, але цей, як сказав під час проповіді секретар Волинської єпархії УПЦ протоієрей Миколай Бондарук, став йому і земним пам’ятником,  і пам’яттю про нього у людей. Перший камінь під церквицю було закладено у 2000 році, коли отець Олександр мав уже 71 рік. А освятили храм 12 листопада 2005 року, і прослужив він у ньому ще понад 10 років. Не служив лише у два останні роки свого земного життя, але залишався духовним пастирем, порадником і батьком для дуже багатьох людей.

До Господа отець Олександр відійшов у суботу 5 листопада, у день Дмитрівської батьківської  поминальної суботи. Ієрей Андрій Гаврилюк, який служив з батюшкою поряд  останні  5 років, ще встиг прийти до нього у лікарню, посповідати і причастити. Батюшку завезли ще додому у село Скобелка,  де він і віддав Богу душу. Із дому у Скобелці до храму у Горохові труну із тілом покійного несли на руках, так само на  руках занесли труну із горохівського храму на скобелківське кладовище. Зазвичай священиків хоронять біля храму, в якому служили, і отець Олександр Пасічник заслуговував на таку пошану. Але за життя він просив, щоб його поклали у землю в Скобелці, біля могили покійної дружини. Так і зробили.

Перед тим, як з благословення керуючого Волинською єпархією єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла звершити чин похорону, протоієрей Миколай Бондарук відслужив у храмі Божественну Літургію. Напередодні похорону панахиду над тілом покійного батюшки відслужив владика Нафанаїл. Відспівати покійного прибуло дуже багато священиків не тільки з Волині, а й  Львівщини, сусідніх єпархій. Провести батюшку в останню земну дорогу прийшло дуже  багато людей, бо не в одному поколінні він всіх хрестив, вінчав, а декого потім і відспівував, був пастирем для тисяч людей. Хай спочиває з Богом, а його духовні діти отримали тепер молитвенника за нас, грішних, і на тому світі.

2


1

1


 

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024