Горохівських студентів запропонували зробити мисливцями на сміттєвих порушників

11 Листопада 2016, 13:06
2920

Горохівчани не хочуть укладати договори на вивіз сміття і в місті утворюються стихійні сміттєзвалища.

Договори уклали лише 50% мешканців. Інша частина громадян засмічує місто.

Щоб вирішити це питання у Горохівській міській раді створили робочу групу, яка працює над проблемою стихійних сміттєзвалищ.

Про це йшлося під час громадської ради при Горохівській РДА.

Зокрема, під час  засідання було наголошено, що проблема стихійних сміттєзвалищ у Горохові дуже гостра.

«В соснині утворилися сміттєзвалище. Парк також. Серед білого дня вчителька вивозить тачку зі сміттям», - зауважила учасниця заходу.

Також на громадській раді йшлося, що люди не хочуть заключати договори на вивіз сміття з місцевим підприємством «Еталон». Навіть один з членів громадської ради відмовляється від цього, стверджуючи, що у нього  немає сміття.

Члени ради вважають, що порушників, які викидають сміття на вулицю, потрібно штрафувати. Була навіть пропозиція зробити  місячник «Чисте місто», в рамках якого залучити підприємців, які виділять гроші. Потім попросити студентів, щоб вони на телефон зняли, як люди викидають сміття і вже тоді ловити порушників та штрафувати.

Запропонували також розробити анкети, в яких опитати людей, де вони дівають своє сміття і таким чином визначити порушників. Хотіли залучити і депутатів, які взяли б на себе обов’язок  провести виховну роботу з людьми.

Голова ради Людмила Бондар запропонувала дати оголошення в «Горохівському віснику».

Зокрема, громадська рада запропонувала пройти по кожному домогосподарству Горохова представникам «Еталону», міської ради, та муніципальної поліції і провести роз’яснювальну роботу. Другий етап – це фіксувати порушення на фото та відео. Кінцевий етап – штрафування недобросовісних громадян. Звернення з відповідними ініціативами запропонували направити меру. 

Коментарі
12 Листопада 2016, 01:20
Це все, звичайно,приємно,що такі питання піднімаються на зборах. Цікаво,куди дане підприємство вивизить сміття!?чи не в той самий лісок?! Не думаю,що виділення коштів для студентів може вплинути на порядність безтолкових мешканців.
12 Листопада 2016, 01:59
Горохів тепер стане одним великим смітником
15 Листопада 2016, 19:54
Все дуже просто. Бондар давно мусолить на громадській раді питання сміття при цьому блокує пропозиції про цивілізований порядок постановки проблеми і підняття питання роздільного збирання відходів та їх переробки, разом з тим ініціювала незрозумілі для мене подання до міськради про сміття. Аж раптом озвучено проект "У Горохові буде нове сміттєзвалище за 14 млн.грн." http://gorohiv.rayon.in.ua/news/16328-u-gorohovi-bude-nove-smittezvalishche і все стає зрозумілим - бабло і приватні інтереси.
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024