Без роботи і без доїзду: несправедливо забута Сенкевичівка

08 Липня 2019, 19:04
5789

За роки незалежності в селі Сенкевичівка зникли майже 30 підприємств, втрачено більшість транспортного сполучення, закрита перспективна товарна станція. При цьому громада села чекає змін і сподівається на такого депутата, який приїздитиме не раз на 5 років, а працюватиме з людьми постійно. Про це мешканці Сенкевичівки розповіли кандидату в народні депутати від партії «Слуга народу» Вячеславу Рубльову.

«Дизель на Луцьк їде о п’ятій ранку і о пів на одинадцяту ночі – хіба це нормально? – скаржиться одна з місцевих мешканок. – Лише одна маршрутка сполучена з райцентром, а область – то і мови немає. При такому хорошому розташуванні села, не маємо чим виїхати в місто чи в район. І за минулих п’ять років нічого в цьому напрямку не зроблено».

«Маємо країну, але досі не маємо держави, – переконаний ще один із учасників зустрічі з Вячеславом Рубльовим. – Ще до незалежності мали 30 підприємств, а зараз немає де працювати людям. Влада просто нищила наше село. І це при тому, що маємо три школи, один дитсадок і лише одне працююче підприємство. Маємо все для того, щоб бути центром громади ОТГ, але нас не чують».


1

 

Вячеслав Рубльов зауважив, що село дійсно має всі передумови для того, щоб стати успішною громадою, хоча досі потреби цієї громади просто ігнорувалися.

«Створимо умови, щоб інтереси Сенкевичівки постійно були на слуху, адже в селищі є реальні можливості для розвитку. До прикладу, товарна станція повинна працювати і мати поїзне сполучення. Залучимо до співпраці представників вашої громади, з якими постійно триматиму зв'язок, а щодо перспективного плану по створенню ОТГ – це питання переглянемо на державному рівні».

Невтішною виглядає ситуація і в школі села Сенкевичівка, де площа перед входом уже давно потребує ремонту, а утримувати чималеньке господарство працівникам доводиться здебільшого власними силами.

«Нам обіцяли бруківку – не дали, обіцяли перекрити дах – виділили тільки шифер, мусили справлятися самі. Водовідведення у школі немає, і жодної реакції з боку влади, – розповіла про сумні реалії минулого директор школи Валентина Блаватна.



 

Складною виглядає ситуація і в дитсадку Сенкевичівки, де виховуються 30 дошкільняток, а умови в дитсадку вкрай складні. При цьому колектив садочка робить все, що тільки може, аби діткам було краще і комфортніше.

«Дошкілля в нашій країні страждає від безгосподарності не менше, ніж сільські школи, – переконаний Вячеслав Рубльов. – Дошкільні заклади освіти перекинули на сільські та селищні ради – і виживайте як хочете. Бачимо в дитсадку потребу у вентиляційній системі та ряду інших змін. Працівникам все доводиться робити своїми руками, вони не бачать реальної допомоги за минулих років десять. Час змінювати цю ситуацію, далі вже просто нікуди терпіти. Свого часу в багатьох дитсадках і школах району нам вдалось залучити нове обладнання, здійснити модернізацію за сприяння благодійного фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Фонд бере на себе ті обов’язки, які мала б виконувати держава, але чомусь не виконала, хоча провладна більшість мала для цього достатньо можливостей. Із допомогою Фонду зможемо провести якісні зміни і в дитсадку Сенкевичівки», - зазначає кандидат в народні депутати.

Та додає: для команди і партії «Слуга народу» в пріоритеті – система освіти, починаючи із дошкільних закладів.



 

«Але щоб відчутні зміни настали, потрібно змінити всю вертикаль влади. Маємо нового президента, потрібна і нова команда, яка підтримає його ініціативи, а не ставитиме палки в колеса, як це відбувалося у нас, коли облдержадміністрація заморозила бюджет обласної ради, подавши до суду і перешкоджаючи його прийняттю, а в результаті постраждали громади, навчальні заклади, люди, яким не могли виділити допомоги. Але навіть попри утиски з боку представників влади, що відходить в минуле, ми працювали і досягали результату. Зараз, об’єднавши зусилля, об’єднавши громади, зробимо все можливе, щоб ті довгоочікувані зміни стали реальністю, а не багаторічними обіцянками», - підкреслив Вячеслав Рубльов.



1

 

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024